Home

VESTI

JC Brakzone Crew 5. jula “na Zidiću” ispred DOB-a

No Comments Koncerti

JC Brakzone Crew 5. jula "na Zidiću" ispred DOB-aU nastavku novog letnjeg programa Koncerti na Zidiću, koji je Dom omladine Beograda pokrenuo sa ciljem da publici predstavi neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas, u petak, 5. jula, od 20 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a, nastupiće jedna od najboljih skupina breakdance igrača u svetu, Yugoslavian bboys.

   

Padre, Kića, 2nd Blind, Naki i Goofy deo su JC tima i godinama su odgovorni za širenje, napredovanje i održavanje scene Breakinga (Breakdance – akrobatski ples) kao kulture, na našim prostorima.
  

“Grupa Yugoslavian bboys je nastala 2010. godine, kao sastav sa prostora cele bivše Jugoslavije gde smo okupili najjače bboyeve sa tih prostora i stvorili jednu ekupu. Scena u Srbiji je postala bolja od kada smo počeli aktivno da putujemo i osvajamo velika takmičenja. Takođe, scena se poboljšala i zbog takmičenja koja mi organizujemo”, objašnjava Goofy.

Škola Breakinga Yugoslavian bboys-a se nalazi na nekoliko lokacija u Beogradu i broji najviše članova u Srbiji. Učenici su za sada pokazali odličan potencijal za inostrana takmičenja. Učestvovali su i u reklamama, pozorišnim predstavama, dobrotvornim koncertima… Organizatori su kvalifikacija za svetska takmičenja, dosadašnji najveći projekti su im Balkan War 1 (Opština Novi Beograd) i  Škola breakinga (KzM Stari grad), tako da će svi namerni i slučajni posetioci Platoa Milana Mladenovića, 5. jula, uživati u pravom spektaklu.

“Na Koncertu na Zidiću želimo da odigramo naš ‘street show’ koji radimo u Knez Mihajlovoj skoro svaki dan kada je lepo i sunčano vreme. Svi oni koji nisu videli naš šou, moći će da ga vide u petak”, kaže Goofy i pohvaljuje ideju DOB-a da organizuje mini letnju scenu tokom leta. “Svaka aktivnost ili događaj je veliki plus za dešavanja kod nas. Mislim da će se ljudima Koncerti na Zidiću dopasti i da će imati gde da provedu svoje slobodno vreme”, zaključuje Goofy.

Sledeći izvođači koji nastupaju na Platou Milana Mladenovića, u petak 12. jula od 20 časova, su Django Hi-Fi, studijski projekat bivših članova Black Ark Crew, koji je evoluirao u živi bend.

 

 

 JC Brakzone Crew 5. jula "na Zidiću" ispred DOB-a

JC Brakzone Crew 5. jula "na Zidiću" ispred DOB-a

 

 

Plato ispred Doma omladine zove se po Milanu Mladenoviću, frontmenu Ekatarine Velike, muzičaru koji predstavlja jednu od najznačajnijih figura u našoj popularnoj muzici, osobi koja je umećem, integritetom i stavom inspirisala mlađe generacije. Neki od najvećih uspeha njegove grupe vezani su upravo za Dom omladine Beograda. Nema ničeg logičnijeg, nego da se baš sa ove lokacije nova energija i muzika usmere pravo u centar grada.

Svakog petka od 20č do 21č imaćete priliku da čujete neke od najnovijih domaćih muzičara, mlade i talentovane izvođače različitih muzičkih pravaca, ali i one nešto starije "omladince" sa novim i uzbudljivim idejama.

Novi, brzi, spori, čudni, bučni, tihi, otkačeni i pre svega neočekivani izvođači imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Pozivamo đake i studente koji raspust provode u Beogradu, ali i ostale naše sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje u sveže letnje predvečerje i uzbudljiv početak vikenda. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!