Home

VESTI

Japanski sastav 101A nastupa u Nišu!

No Comments Koncerti

Japanski sastav 101A nastupa u Nišu!Posle nekoliko nastupa u Novom Sadu, i na EXIT festivalu 2013. godine, japanski rok band 101A vraća se u Srbiju.

  

Ove jeseni ovaj trio obićiće naš region u okviru svoje Balkanske turneje. Tako će u svoj kalendar nastupa čekirati i Niš u četvrtak 27.oktobra od 22h u klubu Feedback .
101A je osnovan 2012.godine kada su Noah (vokal i gitara) i The K (bas gitara) napustili svoje prethodne bendove i počeli zajedno da rade na svom prvom albumu.

  

Njihov prvi album “01” objavljen je godinu dana kasnije. Priča o samom formiranju benda je završena 6 godina kasnije kada se Sally (bubnjevi) priključio bendu. Do sada su imali zapažene nastupe u Engleskoj, Francuskoj, Belgiji ,Koreji, Kini i Australiji. ali i u Srbiji  gde su nastupali na više festivala uključujući i “Japanizam”, najveći festival Japanske pop kulture u jugoistočnoj Evropi.

 

 Svoju muziku opisuju kao mešavinu šugejza, grandža, J-roka, nju vejva, tehna, progresiva, industrial i taj miks se provlači do sada kroz sve albume koje su objavili. Publika posebno ceni žive nastupe benda 101A zbog svoje dinamičnosti, kao i zbog efektnog razgraničavanja akustičnih pesama od onih u kojima koriste elektronske semplove kako bi naglasili stil svake pesme.

Bend 101A čine: Noah- gitara i vokal. The K- bas i programming i Sali- bubnjevi.

 

 

 Japanski sastav 101A nastupa u Nišu!

Japanski sastav 101A nastupa u Nišu!

 

 

Inače, predstojeću turneju ovog benda će propratiti i reditelji čiji su filmovi prikazani na Japansko srpskom festivalu filma 2015. godine, sa filmskim projektom koji će zajedno sa snimcima turneje biti editovani u novi video. Namera benda 101A osim snimanja videa je i promocija srpske kulture. U prilog tome govori i  njihova izvedba pesme “Daire” naše grupe Smak.

Karte za koncert u pretprodaji će iznositi 300 dinara i mogu se kupiti od 21.oktobra  u Vintage shop-u (Davidova 9), dok ce na dan koncerta karta koštati 400 dinara.

 

Oficijelni sajt: www.101a.org/

Facebook: www.facebook.com/101Aofficial

FB Event:  www.facebook.com/events/613863365484383/

Link: www.youtube.com/watch?v=SCTYYHKgGfk