Home

VESTI

Halftones & Vvhile u KC Drugstore

No Comments Koncerti

Halftones & Vvhile u KC DrugstoreHALFTONES sviraju dinamični, žanrovski neodredjeni pop/post pank/art rock. To je kao kada Joy Division sviraju Sonic Youth ili Pixies sviraju David Bowie-a. Bend je nastao u aprilu 2012. Halftones su Suzana Sumrah, Vlatko Džogović, Nikola Urošević i Nikola Roglić. U avgustu 2012. su samostalno snimili i izdali istoimeni EP.

 

VVHILE su Stevan Ćirović i Andrija Spičanović – duo koji svira bučni i kakofonični pop. Gitara i bubanj pretopljeni reverbima i mekanim vokalima mogli bi lako da vas podsete na osećajnost My Bloody Valentine, banalnost Black Flag i racionalnost koju su posedovali The Wipers i Mission of Burma.

   

Ovaj dvojac vešto povezuje punk energiju 8o-tih, repeticiju psihodeličnog i kraut rocka 70-tih i shoegaze estetiku 90-tih. U junu su objavili svoj debi EP VVHILE IS VANITY kao 7" vinil izdanje u saradnji sa makedosnkom izdavačkom kućom Napravi Zaedno i nemačkom Twintoe records. Ovaj isti EP će u februaru 2013. doživeti svoje reizdanje za američku izdavačku kuću Dirt Cult records.

 

 

 Halftones & Vvhile u KC Drugstore

Halftones & Vvhile u KC Drugstore

 

 

www.halftones.bandcamp.com

www.facebook.com/pages/Halftones
www.soundcloud.com/halftones

 

www.vvvhile.bandcamp.com
www.soundcloud.com/vvhile
www.facebook.com/vvhiled
www.youtube.com/whileboys

KC DRUGSTORE
HALFTONES & VVHILE
NEDELJA 23.12.2012. 21:00H
Ulaz: 300 RSD