Home

VESTI

Guns N’ Roses 22. juna u Areni

No Comments Koncerti

Guns N’ Roses 22. juna u Areni

Legendarni američki hard rock bend, Guns N' Roses nastupiti 22. juna u Beogradskoj areni koja je i organizator koncerta.

Guns N' Roses definitivno su obeležili muzičku scenu brojnim hitovima kao i nezaboravnim koncertnim nastupima.

Trenutni sastav čine vokal Eksl Rouz (Axl Rose), gitaristi Ron „Bumblefoot" Tal (Thal), DJ Aša (Ascha) i Ričard Fortus (Richard Fortus), basista Tomi Stinson (Tommy Stinson), bubnjar Frank Ferer (Ferrer) i klavijaturista Dizi Rid i Kris Pitman (Dizzy Reed, Chris Pitman).

Ulaznice uskoro u prodaji.

 

Guns N’ Roses 22. juna u Areni
 Guns N’ Roses 22. juna u Areni
 

 

Bend koji predvodi frontmen i jedan od osnivača Eksl Rouz (Axl Rose), od 1985. godine i osnivanja u Holivudu, prošao je kroz veliki broj promena i kontroverzi. Zajedno sa Izijem Stradlinom (Izzy Stradlin) i članovima benda „L.A. Guns" – gitaristom Trejsijem Gansom (Tracii Guns), basistom Oleom Bejčom (Ole Beich) i bubnjaristom Robom Gardnerom (Rob Gardnerom), Eksl Rouz je osnovao novi bend kombinujući prezimena dva člana. Vrlo brzo basista Bejč je zamenjen sa Dafom MekKejganom (Duff McKagan). Posle nekog vremena zbog nedolaska na probu, Gansa je zamenio Sleš (Slash).

 

Bend je izdao 6 studijskih albuma, 3 EP i jedan „live" album tokom svoje karijere i prodao više od 100 miliona albuma širom sveta. Debi album „Apetite for Destruction" izdat 1987. godine, prodat je u 28 miliona primeraka širom sveta i našao se na prvom mesto američke Billbordove liste top 200. Album je izbacio i tri Top 10 hitova na Bilbordovu Hot 100 listu među kojima se „Sweet Child o' Mine" našao na prvom mestu.

 

„Use Your Illusion I" i „Use Your illusion II" iz 1991. godine, debitovali su na dve najviše pozicije na Billbordovoj 200 listi i prodati su u 14 miliona kopija u SAD i 35 miliona širom sveta. Na čart listi bili su čak 108 nedelja a balada „November Rain" bila je najtraženiji spot na MTV i takođe, najduža pesma u istoriji čart lista koja se našla među Top 10 sa trajanjem od 8minuta i 56sek.

Nakon objavljivanja ovih albuma, bend je započeo dve i po godine dugu svetsku turneju koja se proslavila i finansijskim uspehom ali i velikim brojem kontroverznih događaja koji su pratili nastupe. Ova turneja i dalje nosi  titulu najduže turneje u istoriji rocka.

Posle više od decenije, bend u promenjenom sastavu, izdaje novi album „Chinese Democracy" i pokreće svetsku turneju u okviru koje će posetiti i Beograd i obećava spektakl koji ne treba propustiti.

Njihove pozne osamdesete i rane devedesete, muzički kritičari opisali su kao period u kome su  „Guns N' Roses bili predstavnici hedonističke pobune koja je probudila žestoku hard rock scenu, podsećajući na rane Rollling Stones."

 

 

Organizator:

Beogradska Arena