Home

VESTI

Gregory Porter i Meshell Ndegeocello zatvaraju Musicology Barcaffè Sessions

No Comments Koncerti

Gregory Porter i Meshell Ndegeocello zatvaraju Musicology Barcaffè SessionsNajveće zvezde nastupaju na zatvaranju Musicology Barcaffè Sessions: Gregory Porter i Meshell Ndegeocello stižu u Beograd u aprilu!
  
Do kraja ovogodišnjeg izdanja Musicology Barcaffè Sessions preostalo je još samo dva koncerta i sigurno dve najveće zvezde serijala: Gregory Porter 20. arila, a svega nekoliko dana kasnije i Meshell Ndegeocello, 26. aprila.

  

Gregory Porter je jedan od onih istinskih džez glasova koji klize niz vaše uvo direktvo u dušu. Od izlaska prvog albuma 2010. godine, Gregory je rastao i muzički i kao kantautor, te je, nakon što je bio nominovan za Grammy i za prvi i za drugi album, njegova karijera bila dodatno lansirana u visine nagradom za najbolji vokalni džez album na Grammy nagradama 2014. godine. Ovu nagradu odneo je “Liquid spirit”, njegov treći album po redu, na kome je Porter većinski autor, a istu nagradu je odneo i ove godine za novi album "Take me to the alley", prvi jazz album koji se probio na Britansku Top 5 listu ove decenije. Osim unikatnog vokala kojim iznosi najrazličitije emocije, Gregori Porter je postao prepoznatljiv po tome što se uvek pojavljuje sa kapom, pravljenom baš za njega, koju naziva svojim “sigurnosnim ćebencetom”.

Zbog velikog interesovanja, koncert ove jazz zvezde u sklopu Musicology Barcaffè Sessions serije koncerata, premešten je u Dom Sindikata.

 

 

 Gregory Porter i Meshell Ndegeocello zatvaraju Musicology Barcaffè Sessions

Gregory Porter i Meshell Ndegeocello zatvaraju Musicology Barcaffè Sessions

 

 

Meshell Ndegeocello će zatvoriti koncertnu seriju Musicology Barcaffé Sessions nastupom u klubu Bitefartcafe, 26. aprila. Ova umetnica iz SAD proslavila se kao kantautor, vokal i basistkinja. Njena muzika obuhvata različite uticaje od fanka, preko soula, hip – hopa, regea, R&Ba, roka, pa do džeza, vešto "spakovanih" u 11 muzičkih izdanja. Priznata od strane muzičkih kritičara i kolega, Meshell je deset puta bila nominovana za Gremija. U svojoj karijeri svirala je i snimala za umetnike poput Prinsa, The Rolling Stones, Alanis Morissette i mnoge druge, a 2005 godine je komponovala, aražirala i producirala džez album u počast Nini Simon, svojoj najvećoj inspiraciji. Meshell Ndegeocello je prva žena koja se pojavila  na naslovnicoj strani "Bass Player" magazina i jedna je od retkih muzičkih diva koja piše muziku, peva, svira bas i vodi bend.

Karte za oba koncerta se mogu pronaći na svim prodajnim mestima eventim.rs i ddtickets.rs, kao i putem online i print at home opcije.

Musicology Barcaffè Sessions je događaj za sve one sa istančanim ukusom. A u ovako intenzivno muzičko iskustvo idealno se uklapa šoljica kafe vrhunskog kvaliteta. Zato se prepustite uživanju u najboljim notama i ukusu Barcaffè espresso kafe. Vidimo se 20. i 26.  aprila na Musicology Barcaffè Sessions.

 

 

Gregory Porter i Meshell Ndegeocello zatvaraju Musicology Barcaffè Sessions

Gregory Porter i Meshell Ndegeocello zatvaraju Musicology Barcaffè Sessions

 

 

O Musicology Barcaffè Sessions

Musicology Barcaffè Sessions je posebna vrsta uživanja u muzici i samom koncertnom iskustvu. To nije festival sa masovnom posetom, već muzičko uživanje na kome skoro da možete dodirnuti svog omiljenog izvođača, festival koji vraća akcenat na samu muziku, umesto na šou i vizuelne efekte. Koncertni serijal je počeo u oktobru, nastupom The Brand New Heavies, a do sada su nastupile zvezde poput Hose Džejmesa, Slobodana Trkulje, Hindi Zahre, Kristine Branko i Šejun Kutija, u punom klubu Bitefartcafe.