Home

VESTI

Gregorian: Znamo za Beograd i Srbiju

No Comments Koncerti

GregorianNemačko-engleska grupa Gregorian, koja će održati koncert u beogradskom Sava centru 10. marta u 20.30h, u sklopu svetske turneje „The dark side of chant tour 2011“ u četvrtak je održala spektakl pred rasprodatom bečkom halom Štadthale.

Karte za ovaj koncert rasprodate su čak tri nedelje pred koncert.

 

Više od dve hiljade posetioca uživalo je u mešavini gregorijanskih korala s pop-rokom. Posebno oduševljenje izazvalo je pevanje Amelie Brightman.

 

U Srbiju bend Gregorian dolazi po prvi put.

„Uzbuđeni smo što ćemo tamo nastupati, kao što smo uzbuđeni kada negde nastupamo po prvi put. U Beogradu očekujem isto što i na svakom koncertu. Od sebe dajemo maksimum. Nadam se da ćemo se svi dobro zabaviti i da će publika biti zadovoljna posle koncerta. Tada smo i mi srećni.“, kazu iz benda. A na pitanje da li su čuli za Beograd i Srbiju, odgovorili su: “Da, znamo ponešto o Beogradu i Srbiji.“

 

 

Gregorian
Gregorian

Na njihovom repertoaru se nalaze hitovi poznatih muzičkih imena kao što su U2, Depeche Mode, Guns'N'Roses, Metallica, Coldplay i mnogi drugi.

„Ono što pripremamo ne bismo nazvali samo koncertom, to je više šou. Biće to prava muzička poslastica koja će uz mističnu atmosferu publici predstaviti i raskošni spektakl sa posebnim efektima i brojnim iznenađenjima, koje publika u Srbiji sigurno još nije imala prilike da vidi!“ tvrde „Gregorijanci“.

Osim podatka da samo tokom februara imaju čak 28 koncerta po Evropi, a koliko su popularni samo u Americi dokazuje i to da su u jednom kazinu u Las Vegasu „rezervisani“ na sedamnaest nedelja.

 

 

Gregorian
Gregorian

 
Pre koncerta u Beogradu, Gregorian će održati i koncert u Zagrebu 9. marta. U Hrvatskoj oni su već nastupali 2009. i 2010., a ulaznice za koncerte u Zadru, Dubrovniku, Puli i Zagrebu rasprodate neverovatnom brzinom, pa su mnogi njihovi fanovi ostali ispred sala.

Na ovoj turneji pod nazivom „The dark side of chant tour 2011“, koju su započeli 2009. godine, promovisaće album "Masters Of Chant Vol. VII" na kome se nalaze sjajne obrade hitova Guns 'n' Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Mode, Led Zeppelin , kao i najnoviji album „The dark side of chant“ koji se pojavio krajem 2010.

Ulaznice za beogradski koncert su u prodaji i mogu se nabaviti na blagajnama Sava centra i Bilet centra, i to po cenama od 1900, 2500 i 2900 dinara.