Home

VESTI

Goribor na Vračar Rocks festivalu

No Comments Koncerti

Goribor na Vračar Rocks festivalu,,Ono što su stvorili, i što nepogrešivo na svojim nastupima stvore je istinska umetnost i specifično stanje svesti. Goribor jednostavno imaju tu muzičku snagu kojom su u stanju da raspamete, uz poeziju kojom nemilosrdno dube um i dušu prisutnih" (Nevena Balalić, Nocturne magazin, oktobar 2013. godine)
  
Ovako izgledaju nastupi Goribora u očima publike, brojnih i vernih fanova koji sa istim žarom već godinama unazad iščekuju svaki nastup ove čuvene četvorke. Kreativna koncertna pauza sa koje se Goribor nedavno vratio, rezultirala je novom energijom, novim pesmama i novim koncertima.
 

Pored već dobro poznatih hitova sa prethodnih izdanja, bend će upravo u Božidarcu, na Vračar Rocks festivalu, ovog petka, 9. maja, izvesti i nove pesme koje beogradska publika još uvek nije bila u prilici da čuje:

 

,,Beograđanima ćemo prvi put uživo predstaviti pesmu ,,Dugo nisam bio tu" koja će ujedno biti i naš sledeći singl. Posle koncerta u Beogradu slede nastupi u Subotici i u Zagrebu nakon čega ćemo ući u studio i početi sa snimanjem. Novi singl očekujte uskoro!", najavljuje Željko Ljubić – Piti, gitarista Goribora. 

Poruke i stavovi koje nose pesme ovog benda za kojim vlada veliko interesovanje u regionu, izašle su van granica bivših jugoslovenskih zemalja:

,,Nedavno smo nastupali u Švajcarskoj i Holandiji. Na koncertima je bilo prisutno puno ljudi koji nisu sa našeg govornog područja i moram priznati da jezik ne predstavlja barijeru. Uspešno smo preneli emociju na publiku koja je sjajno odreagovala!", dodaje Piti.

 

 

 Goribor na Vračar Rocks festivalu

Goribor na Vračar Rocks festivalu

 

 

U petak, 9. maja, Goribor će prvi put u karijeri nastupiti u sali CZK ,,Božidarac", što za njih, kako sami kažu, predstavlja poseban izazov. Pored Goribora, publici Vračar Rocks festivala će se predstaviti i niški sastav Sizife daj kamen i Bulevar vodenih mozaika.

Ulaznice su već uveliko u prodaji u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) po pretprodajnoj ceni od 500 dinara, dok će cena ulaznica na ulazu u Božidarac iznositi 800 dinara.

Koncert počinje u 20h.

Više informacija o ovom i narednim koncertima možete pronaći na Facebook strani festivala- www.facebook.com/vracar.rocks ili na android aplikaciji Vračar Rocks festivala www.play.google.com/store/apps/details?id=rs.wm.appbuilder.app971.