Home

VESTI

GMS / 11. oktobar / KOLOS

No Comments Koncerti

 Sa preko 300 000 prodatih CD-ova, više od 150 izdanja, 8 albuma i 10 kompilacija, GMS su najtraženiji „live“ izvoÄ‘ači elektronske muzike današnjice.

Od 1997. (kada su započeli karijru u Amsterdamu) do danas, GMS su prešli veliki put. Njihov debi album Chaos Laboratory im donosi svetsku popularnost i GMS se sele na Ibizu gde osnivaju izdavačku kuću Spun Records 2000. godine, koja ima za cilj da promoviše inovativne i nove psy-trance talente, ali i već legendarna imena kao što su Infected Mushroom i Hallucinogen.

IzmeÄ‘u stalih turneja širom sveta, GMS uspevaju i da se posvete radu u studiju. Njihove sveprisutne numere je zapazio i Holivud, pa su se tako našle na soundtrack-u filmova Man On Fire sa Denzel-om Washington-om u glavnoj ulozi i filmu Tony-a Scott-a, Dominoe.


Ako uključite neki sportski kanal bilo gde na svetu, velike su šanse da čujete neku od GMS numera u pozadini.

 

GMS su počeli sa nastupima u malim klubovima i zabavama, a danas su gosti najvećih svetskih festivala (Dance Valley, The Boom) i najprestižnijih klubova (njujorški Avalon i Privilege na Ibizi).

Rade i remixe za klasike kao što je „Sweet Dreams“ (Eurythmics) ili breakbeat mastera Adam-a Freeland-a „We Want Your Soul“.

Web:
http://www.gms-music.com/
http://www.growlingmadscientists.com/
http://www.spunrecords.org/
http://www.nicedreamsmusic.com/