Home

VESTI

Gentleman 14. maja u Beogradu!

No Comments Koncerti

Gentleman 14. maja u Beogradu!Jedan od najpoznatijih evropskih reggae muzičara Gentleman nastupiće u Beogradu 14. maja u organizaciji AAA production. Gentleman će u Beogradu nastupiti u bašti Studentskog kulturnog centra zajedno sa svojim pratećim bendom The Evolution, a u okviru promocije albuma "Diversity'.

Prodaja ulaznica za koncert Gentlemana u bašti Studentskog kulturnog centra u Beogradu počeće u subotu, 09. aprila tačno u podne preko sajta www.gigstix.com. Promotivna cena za prvih 150 ulaznica iznosi 1200 dinara.

 

Do 03. maja ulaznice će se prodavati po ceni od 1500 dinara nakon čega će cena ulaznica do 14. maja iznositi 1900 dinara.

 
Ovo će biti treći susret Gentlemana sa srpskom publikom posle nastupa u bašti SKC-a 2006. godine i nastupa na Exit festivalu 2008. godine.
 
Gentleman je nesumljivo jedan od najprepoznatljivijih nemačkih muzičara i jedno od najvećih imena savremene reggae muzike i važi za jednog od najpopularnijih reggae zvezda van Jamajke. U Beogradu će promovisati poslednji studijski album “Diversity” (2010) ali i novo live izdanje “Diversity live” koje će u prodaji biti od 29. aprila.   

 

 

 Gentleman

Gentleman

 

 
Legenda kaže da je Tilman Oto zavoleo reggae muziku kroz ploče svoga brata posle čega je poželeo da se iz prve ruke upozna sa jamajčanskom kulturom i muzikom. Od 17. godine redovno posećuje Jamajku, koju naziva svojim drugim domom, i upravo na Jamajci je formirao svoj muzički ukus koji i danas utiče na njegovu muziku. Karijeru je započeo u hip hop sastavu Freundeskreis, a zatim se okreće solo karijeri i 1999. godine snima svoj prvi solo album "Trodin On". Ovim izdanjem pokreće novi talas reggae muzike u Nemačkoj a već sledeće studijsko izdanje "Journey To Jah" donosi mu popularnost širom Evrope. Produkciju potpisuje poznati jamajčanski muzičar Dean Fraser a na albumu gostuju i legende kao što su Bounty Killer i Capleton.

 

Veći deo 2003. godine Gentleman provodi na turneji sa koje objavljuje live izdanje “Gentleman & The Far East Band Live” ali pravu prekretnicu u karijeri doneće mu album “Confidence” iz 2004. godine koji će ga učiniti svetskom reggae senzacijom. Hit singl Superior postaće svetski reggae hit i doneti mu prvi put titulu najprodavanijeg albuma u Nemačkoj.Uspeh će nastaviti izdanjem “Another Intensity” iz 2007. godine kao i aktuelnim albumom “Diversity” na kome se nalazi čak 19 pesama a na kojima Gentleman ponovo istražuje svoje uticaje i neiscrpnu riznicu reggae muzike. 

 

 

 

 Gentleman

Gentleman

 

Gentleman može da se pohvali i nagradama za svoj rad, a među osvojenim priznanjima su i nemačka priznanja, Deutscher Musikpreis (2002), Comet (2005), nagrada ECHO za najboljeg muškog izvođača (2005) ali i nominacije za nagrade Martin Awards i Reggae Award.
 
Za 29. april planirano je objavljivanje novog live CD i DVD izdanja pod nazivom “Diversity live” na kome će se naći uživo izvođenje svih njegovih najvećih hitova. Kao najava ovog live izdanja bend je u martu u prodaju pustio novi singl “I got to go” koji je preuzet sa ovog izdanja.

Pored Beograda Gentleman će na turneji, koja počinje 12. aprila, posetiti i Pariz, Amsterdam, Roterdam, Budimpeštu ali i festivale i do 9. septembra će održati 50 koncerata!