Home

VESTI

Filharmonija za NG u pop-rok ruhu

No Comments Koncerti

Filharmonija za NG u pop-rok ruhuBeogradska filharmonija organizuje u četvrtak 27. decembra novogodišnji koncert posvećen proslavi Nove godine po gregorijanskom kalendaru, a na programu će biti dela grube ABBA, The Beatles i Queen u aranžmanima za simfonijski orkestar.
  
Na koncertu pod nazivom Vesele šezdesete i sedamdesete, dirigovaće hrvatski dirigent Alan Bjelinski, specijalista za izvođenje popularne muzike, a učestvovaćee i hor "Obilić", najavio je taj orkestar.
  

Bjelinski potiče iz čuvene muzičke porodice, školovao se na Mocarteumu u Salzburgu, a pored uspešne karijere u klasičnoj muzici, bio je i klavijaturista rok grupa “Film”, “Aerodrom” i “Haustor”.

Prvi koncert u 2013. u četvrtak 10. januara Filharmonija posvećuje Novoj godini po julijanskom kalendaru, a u programu će učestvovati čuveni šoumeni Igudesman i Džu.

Dan kasnije, 11. januara, Beogradska filharmonija će sa istim umetnicima nastupiti u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

 

 

 Filharmonija za NG u pop-rok ruhu

Filharmonija za NG u pop-rok ruhu

 

 

Beogradska filharmonija je jedini orkestar u Evropi koji u toku jedne sezone ima pet novogodišnjih koncerata posvećenih proslavi Nove godine po jevrejskom, islamskom, gregorijanskom, julijanskom i kineskom kalendaru.

 

Izvor:

B92