Home

VESTI

Dylan svira “klasike” u Beogradu

No Comments Koncerti

Bob Dylan 6.  juna u Beogradu

Američki kantautor Bob Dilan na koncertu 6. juna u Beogradskoj areni sigurno će izvesti svoje klasike "Like A Rolling Stone", "All Along The Watchtower" i "Blowing in the Wind", rekao je danas agenciji Beta u ime promotera Sagor Mešković.

Za Dilana, koji danas slavi 69. rođendan, protestna "Blowing in the Wind" bila je najvažnija pesma na početku karijere šezdesetih godina, kada je "All Along The Watchtower" proslavio svojom verzijom gitarista Džimi Hendriks, dok su tri decenije kasnije čuveni "Rolingstonsi" obradili "Like A Rolling Stone".

Jedan do najznačajnijih autora u istoriji rokenrola trenutno se nalazi na turneji od 15 koncerata u Japanu i Južnoj Koreji, nakon čega se u maju vraća u Evropu, a makedonski promoter "Avalon" dovodi Dilana pored Beograda i 4. juna u Skoplje.

 

Dilan je od 7. juna 1988. godine započeo svoju "Beskrajnu" (Never Ending) turneju, na kojoj je do sada održao više od 2.100 koncerata, a od 2006. godine prate ga gitaristi Stu Kimbal i Čarli Sekston, basista Toni Garnier, bubnjar Džordž Reseli i multiinstrumentalista Doni Heron.

 

 

 Dylan svira "klasike" u Beogradu

Dylan svira "klasike" u Beogradu

 

 
"Ovo je najbolji bend sa kojim sam ikad bio, čovek za čoveka. Kada sviraš sa momcima sto koncerata godišnje, znaš tačno šta možeš i šta ne možeš. Sad imam ljude u bendu koji mogu da otpraše bilo šta, pa čak i mene iznenade", rekao je Dilan.
 
 
 

 

Izvor:

Blic/Beta