Home

VESTI

Drugi POPactually Soirée predstavlja…

No Comments Koncerti

Nakon rasprodate večeri tokom koje je Bojana Vunturišević koncertom proslavila dva nova spota, pozivamo vas na drugi POPactually Soirée ove subote!

POPactually je metablog koji vodi Vojkan Bećir. To je radijska emisija i stalna potraga za autentičnim, odnosno, muzička selekcija koja graniči eklektično i šizofreno. POPactually Soirée mesečna je koprodukcija sa Kulturnim centrom GRAD, gde se predstavljaju domaći producenti, autorski bendovi, didžejevi i lokalni umetnici.

U subotu, 9. decembra, svoj nastup imaće About Lorna. Ovaj trio, koji sada čine Ivanka, Čeda i Srđan, prave pesme sa elektronskim matricama, bez bubnja ili bilo kakvog perkusivnog elementa. Izdvaja ih to što stvaraju i na srpskom jeziku, a od instrumenata koriste tišinu, koliko i njeno odsustvo. Njihovu muziku najlakše je podvesti pod trip-hop, ali About Lorna se žanrovski širi, pa su neke pesme potpale pod elektro i dream-pop.

Ovaj bend upravo je objavio novu pesmu na kompilaciji sa još trideset regionalnih umetnika.  Poslušajte Nothing More To Say preko ovog linka.

Na početku večeri, predstaviće nam se i jedan sasvim novi autorski duo – Weird Fishes! Katarina Vukoman i Peđa Todić, pre godinu dana, započeli su Weird Fishes kao akustični projekat iz ljubavi prema repertoaru koji u Beogradu nije zastupljen, a ima svoju publiku. Njihov prvi autorski singl, Shades of You, upravo je objavljen. Počinje gitarom i glasom, a razvija se u elektropop za kojim vapi domaći etar. Producirao ga je Sergio Lounge.

Weird Fishes gostovali su nedavno u radijskom šou POPactually i akustično izveli i svoj naredni singl Over and Out. Snimak te izvedbe možete pogledati na ovom linku.

Nakon koncerata sledi POPactually DJ set uz lipsink nastupe lokalnih dreg umetnika Haus of K.G., pod pokroviteljstvom organizacije RPDR Serbia (RuPaul’s Drag Race Serbia).

Program počinje u 23h. Karta se naplaćuje 400 dinara tokom trajanja koncerta, 300 za žurku nakon toga.

Pratite aktuelne informacije preko Facebook eventa.