Home

VESTI

Domaća podrška na koncertu Nouvelle Vague

No Comments Koncerti

Domaća podrška na koncertu Nouvelle VagueMuzička Cool Tura sa izuzetnim zadovoljstvom najavljuje irieFM kao domaću podršku našim gostima iz francuske bendu NOUVELLE VAGUE.
  
Čuveni francuski bosa-nova sastav Nouvelle Vague, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj novi album “I Could Be Happy“ , nastupiće i u Beogradu u subotu 24.juna, u organizaciji mlade produkcijske kuće “Muzička Cool Tura“ (Muzička Kul Tura).

  

Za razliku od njihovih prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da Nouvelle Vague u Beogradu nastupa leti i to pod vedrim nebom, a lokacija na kojoj će biti održan koncert smatra se za jednu od najlepših koncertnih lokacija u glavnom gradu.

Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije Beograđanima je poznat po predivnoj fontani na čijem centru se nalazi upravo koncertna bina okružena vodoskocima, pa bi u ovom slučaju svaka scenografija za koncert bila potpuno suvišna.

Okružen živopisnim ambijentom dedinjske šume, odnosno Hajd parka i autentičnim zdanjem Muzeja Jugoslavije, ovaj koncertni prostor oduševiće sve one koji nisu imali priliku da prisustvuju malobrojnim programima koji su se ovde dešavali pre nego što je ova lokacija nepravedno i potpuno neobjašnjivo zaboravljena.

Olivier Libaux i Marc Collin, idejni tvorci „Novog talasa“, pozabavili su se upravo pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodom. Po mnogima jedan od najinspirisanijih perioda rokenrol istorije ikada tako je zaplesao u novom – bossa nova ritmu.

Pesme poput : "Just Can't Get Enough" (Depeche Mode), "In a Manner of Speaking" (Tuxedomoon), "Guns of Brixton" (The Clash), "This Is Not a Love Song" (Public Image Ltd), "Ever fallen in love" (Buzzcocks), "Too Drunk to Fuck" (Dead Kennedys), "Marian" (The Sisters of Mercy), "Making Plans for Nigel" (XTC),  "A Forest" (The Cure), "Teenage Kicks" (The Undertones) čine samo deo opusa senzacionalne i uzavrele set liste koja će razgaliti okupljene na beogradskom koncertu.

 

 

 Domaća podrška na koncertu Nouvelle Vague

Domaća podrška na koncertu Nouvelle Vague

 

 

Koncert grupe NOVELLE VAGUE biće uvršćen u zvanični program projekta Muzeja Jugoslavije pod nazivom “Leto u Muzeju“ u okviru kojeg ćese u toku leta dešavati i mnogi drugi programi sa ciljem ponovne popularizacije ove lokacije.

MUZIČKA COOL TURA je mlada produkcijska kuća koja pokreće istoimeni serijal događaja namenjenih publici sa istančanim muzičkim ukusom i ozbiljnijim očekivanjima kada su u pitanju produkcijski standardi i ukupan koncertni doživljaj.

Organizatori ambiciozno najavljuju da će njihov prvenac biti ubedljivo najlepši koncert benda Nouvelle Vague održan u Beogradu , a možda čak i na celoj turneji u okviru koje promovišu novi album i još jednom posećuju naš glavni grad.

Ne propustite novi, zavodljivi letnji miks Nouvelle Vague, benda koji Beograd – voli!

Domaća podrška – irieFM

 

iriePUTEVI

Reč je o krajnje neuobičajenoj pojavi na srpskoj rokenrol sceni. Sastav irieFM pomirio je ukuse i od bazično rege sastava prerastao u regionalni krosover fenomen. Harizmatični frontmen Vukašin Marković kalio je svoj zanat u mnogim beogradskim bendovima kao trombonista i prateći vokal da bi kroz IrieFM uspeo konačno da artikuliše svoju svestranost i demonstrira apsolutnu autorsku superiornost.

 

Presudnu ulogu odigrala je pesma „Kliziš“ koja je instant osvojila sve i uspela da još jednom dokaže da za dobru pesmu ne postoje granice. Tu tezu ovih dana grupa irieFM potvrđuje novim singlom i još jednim fantastičnim video spotom za numeru „Putevi“. Futuristička elektro pop saga utemeljena u zvuku osamdesetih prošlog veka i dalje pulsira pritajenim, zamaskiranim, osveženim, osavremenjenim rege zvukom od koga Vukašin i ekipa ne žele da pobegnu već ga jasno pozicioniraju ovde i sada – 2017. godine.

 

 

Domaća podrška na koncertu Nouvelle Vague

Domaća podrška na koncertu Nouvelle Vague

IrieFM – photo by Dalibor Stanković

 

 

irieFM – iz biografije:

Irie fm je vokalno-instrumentalni sastav, koji broji desetoro ljudi. Bend svira roots reggae u originalnom stilu, uz dub verzije. Kompaktni bend od osam članova osnovan je početkom novog milenijuma. Počeci irie FM-a vezani su za tradicionalne roots reggae dub ritmove sa dosta „jazzi“ duvačkih elemenata. Na poziv menadžera kluba Mumbai Blue Frog, irieFM 2008. godine odlazi u Indiju gde potpisuje ugovor za Blue House Frog producentsku kuću, koja je verzirana za world music. Druga imena u okviru ove izdavačke kuće uključuju Sade, Richard Bona i John McLaughlin.

 

U godini 2012., irieFM osvojio je nagradu za najbolji evropski rege bend na Rototom takmičenju bendova i zvanično otvorio vrata najvećih evropskih festivala na kojima nastupaju svetski poznati reggae umetnici kao što su: Lee „Scratch“ Perri, The Kongo, Max Romeo, Burning Spear, Izrael vibracija, Midnite, Junior Gong Marlei Stephen Marlei, itd. Kako je bend sazrevao, njihova muzika je dobila soul, fank, elektro i disko senzibilitet.