Home

VESTI

DizajnNites na BDF

No Comments Koncerti

DizajnNites na BDF

Koncerti Tiveri Korporejšn, Federiko Obel-a, Sinepleks-a i Fred Dikin-a iz “Lemon Dželi” na Beogradskkoj nedelji dizajna

Da “Beogradska nedelja dizajna” ne prestaje da iznenadjuje i širi kreativnost i inovaciju, čak i u trenutcima kada je ceo svet u zastoju, potvrđuje i fenomenalan muzički program koji će se dešavati tokom cele Nedelje dizajna.

Beograd je dobio na BDW-u i svoj mali, klupski, muzički festival: DIZAJN NAJTS! (DizajnNites). Na potpuno novoj sceni, u “BDW Laundžu” (BDW Lounge) bivše robne kuće Kluz u Masarikovoj 4, tokom pet dana trajanja četvrte “Beogradske nedelje dizajna”, od 26. do 30. maja, u okviru pratećeg programa biće organizovna razna dešavanja, promocije i koncerti svetskih klupskih muzičkih senzacija, a dodatna ekskluziva biće prva MTV žurka ikada u Beogradu kojom će MTV najaviti svoju kampanju “MOJ MTV” i dolazak u Srbiju.

Ovo će biti premijerno obraćanje MTV-ja srpskoj javnosti i biće izuzetan miks dizajna, kreativnosti i retkog muzičkog talenta kojim će podsetiti gledaoce i poštovaoce MTV brenda na njegove suštinske vrednosti.

Utorak: Nakon svečanog otvaranja sajma «dizajnPark» koje će biti održano 26. maja u 19 časova u Kluzu, od 22 časa biće premijerno prikazan najbolji film sa venecijanskog bienala “Kolhaz Hauzlajf” (Koolhaas HousLife), a od 23 časa počinje veliki DIZAJNPARK AFTERPARTI sa DJ-evima sa “Red Bul akademije”. Mesto dešavanja je poslednji sprat Kluza, a ulaz će biti slobodan.

DizajnNites na BDF

Sreda: 27. maja od 22 časa biće održana treća srpska “Peća Kuća Noć" (Pecha Kucha Night) koju organizuje beogradski dizajn studio “kako.ko”. A od 23h u okviru prve MTV ŽURKE u Srbiji nastupa Rob Garza iz benda “Tiveri Korporejšn», dua iz Vašingtona.

MTV  će u okviru Beogradske nedelje dizajna predstaviti svoju marketinšku kampanju «MOJ MTV» koja u četvrtak: 28.maja, nastupiće nagrađivani argentinski kompozitor i pevač Federiko Obel. Obel kombinuje špansku gitaru sa nešto modernijim zvukom i na taj način stvara jedinstven spoj fenomenalne i originalne muzike.

Petak: 29. maj rezervisan je za španski bend «Sinepleks». Veliki uticaj na njihovu muziku imali su Pink Flojd, Velvet AndergrAund i ABBA koji su bili osnovna inspiracija za kreiranje prvog albuma Cineplexx-a-“Posologia.

U subotu: 30.maja biće organizovana tradicionalna žurka kojom će se obeležiti završetak BDW-a 2009, na kojoj će nastupiti Fred Dikin iz kultnog britanskog benda “Lemon Dželi”. Dikin je takodje dizajner i jedan od direktora dizajn studija “Ersajd” (Airside), koji za njegov nastup u Beogradu spremaju senzacionalan video rad, kojeg će miksovati prateći londonski VJ.

Svih pet dana će prateći Late’Nite program biti muzički kreiran od strane BDW resident DJ-eva iz “Red Bul Akademije”.