Home

VESTI

Diječaci i E-Play 27. februara u Mikser House-u

No Comments Koncerti

Diječaci i E-Play 27. februara u Mikser House-u - Photo by Marko RisticJoš jedan dan beogradsko-splitskog prijateljstva očekuje sve ljubitelje dobrog zvuka u subotu, 27. februara, u Mikser House-u.

 

Splitski reperi, koji su oduševili publiku na prošlogodišnjem nastupu u okviru festivala “Splitski đir u Savamali” ponovo će nas obradovati energičnom svirkom, dok će domaću podršku pružiti miljenici domaće publike, beogradski sastav E-Play, koji regionalno Beograd – Split – Beograd nastavljaju sutradan, 28.februara kada će nastupiti u najvećem gradu Dalmacije.

  

Diječaci su rep grupa iz Splita, osnovana 2005. godine, regionalno poznata po hitovima "Dalmacija", "Lovrinac" i "Narodna". Dječaka je trojica, Vojko Vrućina, Ivo Sivo i Zondo , i poznati su po pesmama u kojima sa šarmantnom lakoćom i originalnom prirodnošću, vrlo jasno i otvoreno, povremeno duhovito, progovaraju o stvarnosti, a pri tome ne gube urođenu pozitivnu notu. Njihov drugi album “Istina” iz 2011. godine raprodat je za dva dana, dok su za debitantski album “Drama” dobili “Zlatnu kuglu” za album godine.

 

E-Play je alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne- atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni. E – play trenutno svira u postavi Maja Cvetković, Danilo Nikodinovski i Goran Ljuboja Trut. Na turneji 2015. godine imaće i gostujući vokal Kiku Jovanović.

Karte za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tixa, a specijalna promo cena od 400 dinara važi do 2. februara. Cena ulaznice će od 2. februara biti 600 dinara, a na dan koncerta 800 dinara.  

 

 

 Diječaci i E-Play 27. februara u Mikser House-u

Diječaci i E-Play 27. februara u Mikser House-u

 

 

LINKOVI:

Dječaci:
www.djecaci.net
www.youtube.com/SinomSim

E – Play:
www.eplaymusic.com
www.youtube.com/watch?v=kpznKoohEo0 (“Divan dan”)

www.youtube.com/watch?v=4Av6UTzLDLk (“Ljubica”)

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.