Home

VESTI

“Demo masters 7”, SKC

No Comments Koncerti

Demo masters 7Već sedmu godinu za redom, u organizaciji Radio Beograda 202 se održava srpsko takmičenje rok grupa, koje do sada nisu imale mogućnost da objave CD (demo bendovi), pod nazivom DEMO MASTERS 7.

Kvalifikacije za superfinale ovog takmičenja, se održavaju na tri koncerta (finalne večeri) u Beogradu i Novom Sadu, koje direktno prenosi Beograd 202.

U subotu 23.1.2010. godine u klubu Livingroom, SKC sa početkom u 21h, Beograd 202 organizuje drugo finalno veče DEMO MASTERS 7, na kome nastupaju i takmiče se:

 

Glad (Niš)
Uneven (Beograd)
U-ta-ta (Smederevska Palanka)
Destination (Beograd)
Cotton Pickers (Mladenovac)
Dirty Dorothy (Užice)
Resister (Beograd)

Nekršteni (Zaječar)
Fatality (Beograd)
Repression Release (Niš) 

 

Demo masters 7

Petnaest izabranih rok grupa na ove tri finalne večeri će se, u SUPER FINALU DEMO MASTERSA u Studiju 6  Radio Beograda (sredinom februara), takmičiti za najbolji demo bend Srbije. Beograd 202 u saradnji sa PGP RTS-om objavljuje, kao i prethodnih godina kompilacioni CD sa Super finala, a pobednička grupa će pod pokroviteljstvom Dvestadvojke snimiti svoj prvi samostalni CD.  

Ideja vodilja i želja Dvestadvojke i pokretača akcije glavnog muzičkog urednika Beograda 202 – Vlade Jankovića Džeta, je podržavanje mladih muzičara i izgradnja i održavanje rok scene u Srbiji. To se i dešavalo poslenjih 30 godina. Riblja čorba, Van Gog, Bajaga, Dejan Cukić i mnogi drugi su na svojim počecima prošli kroz Hit Beograda 202.