Home

VESTI

Dead Can Dance nastupa pred punim Sava centrom!

No Comments Koncerti

DEAD CAN DANCE stižu u Beograd! Njihov prvi nastup u Srbiji desiće 28.juna u punom Sava centru! 

U okviru „A celebration – Life & Works 1980-2019“ turneje koju su započeli pre skoro dva meseca, Dead Can Dance će prvi put posetiti i Beograd. Jedini njihov koncert u regionu izazvao je veliko interesovanje publike koja ih je dugo čekala, te je, kao i većina koncerata na ovoj turneji i ovaj nastup skoro rasprodat. „Sava centar će biti pun, zato apelujemo na posetioce da dođu najkasnije u 20.30h, kako bi svi mogli na vreme da se smeste i nesmetano uživaju u koncertu“ kažu organizatori. 

Satnica koncerta: 

20h – Ulaz 

20.30h – David Kuckhermann

21.30h – Dead Can Dance 

Dead Can Dance postoji skoro 4 decenije. Objavili  su osam studijskih i tri live albuma, imali nekoliko uspešnih svetskih turneja, komponovali su muziku za brojne filmove. 2018.godine objavili su i novi album „Dionysus“, čija  je priča uobličena utiskom koji su na Brendana ostavili festivali proleća i žetve koji vode poreklo od Dionisovih svečanosti održavanih širom „starog kontinenta“. Najavljen je vrhunskim video ostvarenjem za numeru „The Mountain“ a početkom aprila objavili su još jedan video „ACT II – The Invocation“. Zaslužili su, bez sumnje,  epitet vodećeg svetskog ambijent i world music projekta. Brendan Peri i Lisa Džerard zajedno, već decenijama, ne stvaraju muziku, već magiju! Od samog početka naziralo se da će ovaj dvojac podići lestvice u muzičkom svetu do jednog potpuno drugačijeg nivoa. Nikada nisu bili “samo” bend i nikada svoju muziku nisu ograničavali žanrovima ni pravilima – eksperimentisali su, otkrivali nove zvukove, istraživali različite kulture i epohe, pričali neispričane priče ljudskog duha, stvarali nešto novo i drugačije, šetali se po muzičkim žanrovima i sklapali ih u jednu predivnu i smislenu novu celinu. Dok slušate njihovu muziku, vi vidite i osećate jedan potpuno drugačiji svet i bolje razumete onaj u kojem živite. 

Kao specijalni gost ovog istorijskog koncerta u Sava centru nastupiće sjajni nemački perkusionista David Kuckhermann. Ovaj četrdesetogodišnji Nemac rođen u Minsteru izdao je dva samostalna albuma (Hiraeth, The Path of the Metal Turtle), a u svojoj biografiji ima i Gremi nominaciju za najbolji album novog doba. 2012. godine pozvan je da se pridruži turneji Dead Can Dance i od tada često nastupa kao njihov gost. 

Dead Can Dance i David Kuckhermann čekaju vas u Sava centru 28.juna! Veče magije jednog od najvećih bendova svih vremena počinje u 20.30h.  

Preostale ulaznice za koncert u prodaji su na svim prodajnim mestima TicketVision i online na  www.tickets.rs

Organizator: Charm Music Serbia 

Linkovi: 

Facebook event: www.facebook.com/events/1135322559964813/ 

www.deadcandance.com 

www.youtube.com/channel/UCZn4_LiKXOu-ArkS4sJTG5w 

www.facebook.com/DeadCanDanceOfficial 

www.instagram.com/dcdofficial