Home

VESTI

Chris Rea – “Put do pakla” bez bisa

No Comments Koncerti

Chris Rea - "Put do pakla" bez bisaBritanski bluz gitarista i pevač Kris Rija (Chris Rea) održao je koncert u prepunoj dvorani Centra "Sava". Njegov specijalni gost bio je irski gitarista Pol Kejsi, a iznenađenje večeri bila je Rijina odluka da publiku ostavi da ga čeka u mraku nakon koncerta…bez bisa.

Nakon Kejsijevih melanholičnih numera koji je otvorio muzičko druženje, a kojima je pridobio publiku "na keca", na binu je izašao legendarni muzičar hrapavog glasa koji je zabavljao domaću publiku pre samo dve godine u Beogradskoj areni.

Centrom "Sava" su, sada već tradicionalno, šetale i "Josefine" i "Julia", pevač i bluz gitarista Rija je "tražio leto" u numeri "Looking for the summer", objašnjavao "Where does the blues come from", a publika je gromoglasnim aplauzom ispraćala svaku od legendarnih pesama.

 

Chris Rea - "Put do pakla" bez bisa

 

Iako pomalo lenja, beogradska publika koja je presedela čak i muzičku vožnju do pakla u pesmi "Road to hell", željno je na kraju koncerta tražila još. Oni malobrojni koji su uz "Let's dance" zaigrali uz samu binu bili su i najnestrpljiviji da se Rija nakon naklona vrati i odsvira "još neku".

Petnaest minuta čekanja u mraku, dozivanja slavnog muzičara da se vrati na bis, nisu verovatno bili u planu Britanca. Njemu je, za razliku od fanova, "bilo dosta za jedno veče". 

 

 

 

 

Izvor:

Mondo