Home

VESTI

Camerata Serbica sa Stingom u Areni

No Comments Koncerti

Camerata Serbica sa Stingom u Areni

Orkestra "Kamerata Serbika" pratiće britanskog pop muzičara Stinga i njegov bend na koncertu 8. juna u Beogradskoj areni, gde će izvoditi svoje stare hitove u novim simfonijskim aranžmanima.

"Sa Stingom u Areni biće naš renomirani orkestar 'Kamerata Serbika' sa 45 muzičara, pod palicom Sare Hiks, stalnog dirigenta Stingove turneje 'Symphonicity'", saopšteno je iz Arene.

 

Hiks je trenutno gost dirigent simfonijskog orkestra iz Severne Karoline i stalna dirigentkinja "Kurtis institjut of mjuzik", a do sada je saradjivala sa brojnim umetnicima od DŽejmija Lareda i Hilari Han (Hilary Hahn) do Bena Foldsa i Krisa Botija.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=SrixY6LLoxo|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Camerata Serbica – Bokačo (Nino Rota)

 

"Kamerata Serbika" osnovana je 2004. godine kao orkestar istaknutih solista, profesora i asistenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a nastupali su do sada sa umetnicima poput Lućana Pavarotija, Vladimira Aškenazija, Emanuela Pahuda i drugih.

Stinga će pratiti i grupa njegovih muzičara, koju čine gitarista Dominik Miler, perkusionista Rani Krija, pevačica Džo Lori i basista Ajra Kolman.

 

 

Camerata Serbica

Camerata Serbica

 

 

 

Izvor:
Agencija BETA