Home

VESTI

Benson u Sava centru

No Comments Koncerti

George Benson na Summertime festivaluČuveni džez i fank gitarista, kompozitor i pevač Džordž Benson (George), višestruki dobitnik Gremi nagrade, nastupiće sutra ptvi put u Beogradu, u završnici Summertime festivala Sava centra.

Benson je poznat široj publici i kao pevač niza pop i r&b hitova kao što su "Give Me the Night", "Lady Love Me (One More Time)", "Turn Your Love Around", "Inside Love (So Personal)", "In Your Eyes", ili "This Masquerade".

Rođen 1943. u Picburgu, karijeru je započeo kao džez gitarista, a sarađivao je sa nizom velikana džeza (od Lonnie Smitha i Ronnie Cuber-a, pa do legendi kao što su Miles Davis, Quincy Jones, Chet Atkins i Al Jarreau).

Posle Beograda, Benson će nastupiti i 25. jula u Ohridu, u pratećem programu Ohridskog leta, u organizaciji Avalon produkcije.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=voNjeUUcdSo|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

Na Summertime festivalu gostovali su od početka jula i irska pevačica Šinejd O’Konor (Sinead O’Connor), legendarni Dejvid Birn (David Byrne), francuski Frelek trio (Le Freylekh) i SMV grupa, koju čine čiveni basisti Stenli Klark (Stanley Clarke), Markus Miler (Marcus Miller) i Viktor Vuten (Wootan).

 

Sajt Bensona je www.georgebenson.com

 

 

 

Izvor:

Seecult.org