Home

VESTI

Bend Janis Joplin svira u Užicu

No Comments Koncerti

Bend Janis Joplin svira u UžicuBend „Big Brother & Holding Company“ iz San Franciska, u kome je nekada bila Dženis Džoplin, otvoriće 8. juna 11. Međunarodni bluz i rok festival „In Wires“ u Užicu. „Veoma smo srećni što smo stigli u Srbiju, gde nastupom na festivalu u Užicu zapravo otpočinjemo svoju evropsku turneju“, kazao je na konferenciji Peter Albin, basista benda.

 
Gitarista Sem Endrju dodao je da pojedini članovi benda zajedno sviraju skoro pola veka, a da su svoju najveću slavu stekli kada je s njima pevala legendarna Dženis Džoplin od 1966. do 1968. godine.

   

On je rekao da će na sutrašnjem koncertu, koji će trajati devedeset minuta, svirati stare hitove iz vremena Dzenis Džoplin, ali i noviji repertoar.

Koncert počinje u 19 sati u bašti Gradskog kulturnog centra u Užicu. Posle njih nastupiće grupe „Zona B“ i Nick Drag iz Beograda. U nedelju od 20 sati biće prikazan film o prethodnih 10 godina festivala, otvorena izložba fotografija s prethodnih festivala i održan koncert užičke grupe „Black cat bone“.

 

 

 Bend Janis Joplin svira u Užicu

Bend Janis Joplin svira u Užicu

 

 

Međunarodni bluz i rok festival „In Wires“ organizuje Udruženje ljubitelja bluza i roka „Voks eksperience“ iz Užica, uz podršku ambasade SAD i grada Užica.

 

 

Izvor:

B92