Home

VESTI

Bajaga na Gitarijadi 2012

No Comments Koncerti

Bajaga na Gitarijadi 2012Bajaga i Instruktori nastupiće u subotu 11. avgusta na Gitarijadi Zaječar, u okviru koje će prethodno istog dana biti održana i promocija CD albuma "Daljina, dim i prašina" i knjige "Vodič kroz snove".
   
U društvu predstavnika izdavača Kompanije Novosti Milomira Kragovića, uticajnog rok kritičara Baneta Loknera, Momčilo Bajagić će uz članove Instruktora predstaviti novinarima i fanovima album i svoju prvu zbirku pesama u subotu od 17:30 u Irish Pub-u u centru Zaječara.
  

Ulaz je slobodan za fanove koji će moći da dobiju autogram i fotografišu se sa Bajagom i članovima benda.

Bajaga i Instruktori potom nastupaju iste večeri na zaječarskoj Gitarijadi od 21:00 na "Rock Stage-u", smeštenom na prostoru Kraljevice. Ulaz je besplatan za posetioce.

Na turneji "Daljina, dim i prašina" Bajaga i Instruktori će nastojati da na koncertima sviraju što više novih pesama, možda i svih devet sa novog albuma.

"Odavno već sviramo uživo 'Bežiš od mene ljubavi', odnedavno i singlove 'Ako treba da je kraj' i 'Vreme', a sada ćemo nadam se ubaciti i ostalih šest pesama. Mislim da će ljudima biti interesantno da prvi put čuju uživo nove stvari, uz gomilu starih hitova", kaže Bajaga.

 

 

 Bajaga na Gitarijadi 2012

Bajaga na Gitarijadi 2012

 

 

Na turneji "Daljina, dim i prašina" Bajaga i Instruktori sviraće 24. avgusta u Žminju, 26. avgusta u Blacama i 29. avgusta Skoplju. Ostali datumi turneje biće najavljivani sukcesivno.

Bajaga i Instruktori dugoočekivani novi album "Daljina, dim i prašina" objavili su 6. juna na zaista poseban način – CD sa osam novih pesama i dva bonusa pojavljuje se u paketu sa prvom zbirkom poezije u karijeri Momčila Bajagića "Vodič kroz snove". Suizdavač CD-a je promoterska kuća Long Play.

Zahvaljujući Kompaniji Novosti, Bajagin novi CD + ćirilična verzija knjige mogu se kupiti na kioscima i drugim prodajnim mestima u Srbiji za samo 450 dinara, u Crnoj Gori cena je pet evra, odnosno deset konvertibilnih maraka u Republici Srpskoj.

CD album "Daljina, dim i prašina" i latiničnu verziju zbirke "Vodič kroz snove" za ostatak bivše Jugoslavije objavio je nedavno zagrebački Dallas Records.