Home

VESTI

Bajaga i Instruktori sutra na Kališu

No Comments Koncerti

Bajaga i Instruktori sutra na KališuBajaga i Instruktori u subotu 22. juna na prvi dan leta održaće veliki beogradski koncert na Donjem gradu Kalemegdana, gde će se bendu Momčila Bajagića na bini pridružiti nekoliko specijalnih gostiju, a svemu će prethoditi nastupi Bombaj štampe, Eve Braun i Sharks, Snakes & Planes.

   

SATNICA KONCERTA "BAJAGA I INSTRUKTORI SA PRIJATELJIMA":

   

18:30-19:00 Sharks Snakes & Planes

19:15-20:00 Eva Braun

20:15-21:00 Bombaj štampa

21:15 BAJAGA I INSTRUKTORI

Dešavanja oko koncerta možete pratiti i preko official.fan.page.

Pred koncert nazvan "Bajaga i Instruktori sa Prijateljima", Bajaga kaže:

"Imamo mnogo pesma o Beograda. Među njima je 'Iza nas' koja spominje Brdo za razmišljanje na Kalemegdanu, a nedaleko odatle je Donji grad, jedno od retkih mesta u Beogradu gde do sada nismo svirali. Bilo je vreme da napravimo ovde koncert, pogotovo što scenografija Beogradske tvrđave vredi milion dolara! Super što se poklopilo da sviramo na početku leta, a klincima je početak školskog raspusta".

Bajaga i Instruktori – koje čine pevač i gitarista Žika Milenković, basista Miroslav Cvetković-Cvele, klavijaturista Saša Lokner, bubnjar Čeda Macura i gitarista Marko Nježić-Kića – sviraće na Kališu uz gomilu starih hitova, mnoge stare pesme koje dugo godina nisu svirali uživo kao što su  "Red i mir" ili "Iza nas", a biće i nekoliko stvari sa aktuelnog CD albuma "Daljina, dim i prašina".

Ulaz na koncert "Bajaga i Instruktori sa Prijateljima" u subotu 22. juna otvoren je od 18:00, a Republički hidrometereološki zavod Srbije za čitavu dan najavljuje toplo vreme BEZ KIŠE.

 

 

 Bajaga i Instruktori sutra na Kališu

Mapa koncertnog prostora

 

 

Ulaznice za veliki beogradski koncert "Bajaga i Instruktori sa Prijateljima" koštaju samo 1.000 dinara, odnosno 1.500 za fan pit i 2.500 dinara za VIP tribina stajanje i 3.000 VIP tribina sedenje, preko mreže Eventim i Ticketline.

Za kultni sarajevski rokenrol sastav Bombaj štampu frontmena Branka Đurića-Đure koncert "Bajaga i Instruktori sa Prijateljima" biće povratak pred beogradsku publiku posle 25 godina odsustva.

"Jako nam je drago da ćemo ponovo svirati pred beogradskom publikom, pogotovo na takvom sjajnom mjestu i još u svojstvu 'Bajaginih prijatelja'! Što se tiče Bombaj Štampe – biće 'Bam bam bam!'- veselo i žestoko kao i uvijek", poručuje Ðurić.

"Strašno nam je drago što ćemo nastupiti na Bajaginom koncertu, jer ga jako poštujemo kao muzičara. Prostor gde sviramo je fantastičan i Eva Braun će dati svoj doprinos da koncert ostane svima u lepom sećanju", kaže Goran Vasović, gitarista i pevač benda poznatnog po hitovima "Zmajevi", "Sasvim običan dan", "Lavirint", "Okreni moj broj"…

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=HakT2ojdc_g|width=450|height=364{/mgmediabot2}

BAJAGA I INSTRUKTORI – Reklama za koncert na Kalemegdanu (duža)

 

 

Sharks, Snakes & Planes nameravaju da na koncertu "Bajaga i Instruktori sa Prijateljima", između ostalog, predstave pesme sa predstojećeg debi maksi singla "Nebeska Mehanika".

"Velika nam je čast da nas je Bajaga pozvao da sviramo kao predgrupa. Još veća što sada spadamo u onaj deo iz najavne kampanje 'sa prijateljima' 🙂 Ovo nam je definitivno potvrda da sve što smo uložili u muziku na kraju i ima smisla. Svi smo odrasli uz Bajagu i ovo je za nas kao neko ispunjenje dečačkih snova", kaže gitarista Mladen Miljuš.