Home

VESTI

Ana Popović u Domu omladine

No Comments Koncerti

Ana Popović u Domu omladineSigurno najistaknutija predstavnica srpskog bluza posle dužeg vremena ponovo nastupa u svom rodnom gradu kome je posvetila pesmu "My Hometown". Poslednji koncert u Beogradu Ana je održala u junu 2006. godine na Voxstocku.

 

U međuvremenu je objavila dva CD-a za izdavačku kuću Eclecto Groove iz Los Angelesa,  učestvovala  na veoma prestižnoj Legendary Blues Cruise plovidbi dva puta, na mnogim američkim i evropskim bluz festivalima.

Svira između 150 i 200 koncerata godišnje i na spisku velikih imena sa kojima je podelila binu nalaze se BB King, Solomon Burke, Robert Cray  i mnogi drugi. 

 

Ana Popović u Domu omladine
Ana Popović u Domu omladine
 

Bila je nominovana 2003. godine za najznačajniju blues nagradu, WC Handy u kategoriji Best New Artist kao prvi izvođač iz Evrope kome je ukazana takva čast. Godine 2006. je imala 6 nominacija za godišnje nagrade magazina Living Blues, a čitaoci Blues Waxa su je kandidovali za Bluz izvođača godine uz Joea Bonamassu i Taba Benoita. Njen CD “Still Making History” u decembru 2007. godine stigao je do 4. mesta Billboardove bluz liste.

Promocija najnovijeg CD-a “Blind For Love” je u toku i naša publika će imati priliku da nove Anine kompozicije, kao i najpoznatije stare, čuje u Domu omladine, u nedelju 14. marta.  

Ana Popović dolazi sa svojim stalnim pratećim bandom koji čine basista Ronald Jonker iz Holandije, bubnjar Stephane Avellaneda iz Francuske i orguljaš Michele Papadia iz Italije.

Koncert: ANA POPOVIĆ

 

Nedelja, 14. mart – Sala Amerikana u 21:00
Karte su u prodaji na Blagajni DOB-a, po ceni od 1000 dinara.

 

 

 

Više informacija:
www.anapopovic.com