Home

VESTI

AC/DC spektakl pred 40.000 duša

No Comments Koncerti

AC/DC spektakl pred 40.000 duša

Legendarni australijski rok sastav „AC/DC" priredio je na stadionu Fudbalskog kluba „Partizan" spektakl kakav se retko viđa u Beogradu i koji će oko 40.000 posetilaca zasigurno dugo pamtiti.

Nakon nastupa predgrupa „Amajlije" iz Novog Sada i irskog benda „Answer„, kako je najavljeno, tačno u 21 čas čuo se voz, na bini u pratnji vatrometa pojavila se lokomotiva u prirodnoj veličini, a zatim su se začuli i prvi taktovi numere „Rock 'n' roll train„ i najveći koncertni događaj na Balkanu je počeo.

Prepoznatljivi po efktnom scenskom nastupu uz obilje pirotehnike, na izvanrednoj bini i uz još savršenije ozvučenje, a sve to dopremljeno u Beograd sa 45 šlepera, „AC/DC" nisu ostali dužni beogradskoj publici za obećani rok spektakl.

AC/DC spektakl pred 40.000 duša

 

Dok se sa spektakularne bine spuštalo metalno zvono velikih dimenzija publika je skakala uz „Hells Bells" i prepoznatljiv glas Brajana Džonsona i odličan zvuk gitara braće Jang.

Kompoziciju „Whole Lotta Rosie" dopunila je pojava ogromne, „atraktivne" lutke na naduvavanje, dok su eksplozivnost čuvenog hita „T.N.T" dočarali plamenovi vatre koja je izbijala iz otvora lokomotive.

 

Energičan nastup, trčanje po bini samo u kratkim pantalonama i, pre svega, virtuozno izvođenje „Let there be rock" neumornog Angusa Janga, podiglo je masu na stadionu, a pored legendarnih „Tunderstruck", „Hell ain't bed place to be", „Back in black", publika je čula, njoj već poznate, numere sa novog albuma „Black Ice".

Na stadionu su se mogli videti pripadnici svih generacija, od onih starijih i najvernijih fanova, preko mlađih, ali i klinaca koji su došli sa očevima da čuju legendarni „AC/DC".

U prepoznatljivom dinamičnom stilu, bend je koncert završio numerama „Highway to hell" i „We salute you", a veliko finale bilo je kanonada iz 12 topova i veliki vatromet nad Beogradom.

Tačno u 23 časa, kao što je predviđeno, nakon puna dva sata nezaboravne svirke i profesionalno, do detalja, osmišljenog koncerta, australijski sastav se povukao uz reči „We salute you, Belgrade".

Dugo se čekalo na prvi dolazak „AC/DC" u Srbiju, a oni su dokazali da, i posle 35 godina postojanja i više od 200 milliona prodatih albuma, i dalje suvereno vladaju svetskom rok scenom.

 

 

Izvor: B92 Kultura

Foto: FoNet