Home

VESTI

3 razloga zbog kojih morate da upoznate srpskog Džima Morisona

No Comments Koncerti

3 razloga zbog kojih morate da upoznate srpskog Džima MorisonaTribute bend čuvenih The Doors, Lost Paris Tapes, jedan od najomiljenijih domaćih sastava među ljubiteljima roka kasnih šesdesetih, vratiće na jedno veče vremeplov pola veka unazad kada su Džim Morison i ekipa bili glavna senzacija na muzičkoj sceni.
 

Lost Paris Tapes će prvi put ove godine nastupiti na reci, i to u četvrtak (18.06) na splavu Shlep. Karte su 150 dinara, a veče počinje u 22 sata. A evo tri razloga zbog kojih, ako iole volite rok, ne bi trebalo da propustite ovu svirku.
 

1.  Na prvom mestu pevač benda Feđa Poldruhi izgleda kao jednojačani brat blizanac Džima Morisona iz drugog dela karijere. Duga kosa, brada i ponašanje na bini će vas zaista naterati da pomislite da je frontmem Doorsa vaskrsnuo na jedno veče i izašao na binu ispred vas.

2. Takođe, Feđa je i muzička reinkarnacija Džima Morisona. To jest, vokali su im praktično u potpunosti isti, tako da ćete dok slušate People Are Strange, Touch Me, Roadhouse Blues i druge neprolazne hitove imati utisak da je to zaista glas jedne od ikona rok muzike.

3. I za The End, treća stvar. Svirke na reci pod otvorenim nebom su pravi letnji doživljaj, ali i beg od užarenih gradskih ulica. Pirka prijatan vetrić, Sava je tik uz vas, sa zvučnika dopiru zvuci roka šezdesetih i sedamdesetih, a na bini, ni manje – ni više nego Džim Morison. Ne kažu džabe i sami The Doors u jednom svom hitu – “Yes, The River Knows” ili vam “Da, reka zna”. Saznajte i zašto.

 

 

 3 razloga zbog kojih morate da upoznate srpskog Džima Morisona

3 razloga zbog kojih morate da upoznate srpskog Džima Morisona

 

 

I naredna dva dana na Shlepu će se slušati plesna muzika, tačnije pop-rok-plesni hitovi iz svih perioda, uz koketiranje sa još ponekim pravcima. U petak (19.06) je za pultom Uroš Milovanović, jedan od naših muzičkih najobrazovanijih novinara, a dok se u subotu (20.06.) svitanje na Savi čeka uz Marka Gangbangera. Ulaz je slobodan do ponoći, dok se posle ponoći plaća simboličnih 100 dinara.

YouTube
The lost Paris Tapes (The Doors tribute) – Riders on the storm