Home

VESTI

2 CELLOS stižu u Beograd!

No Comments Koncerti

2 CELLOS stižu u Beograd!U januaru ove godine proslavili su četvrtu godišnjicu od objavljivanja spota “Smooth Criminal” na YouTube koji ih je lansirao u zvezde.

  

Iako su slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić & Stjepan Hauer postigli su zavidan broj sledbenika zahvaljujući upravo video objavama ( ukupna brojka popela se do sada na čak više od 100 miliona pregleda ), oni su i dalje posvećeni koncertnim nastupima.
  

Pred Lukom i Stjepanom je bogata koncertna godina, a 19.juna 2015. nastupit će u Sava Centru. Ako je suditi po njihovim koncertima širom sveta, i ovaj bi mogao biti rasprodat – u rekordnom roku !

 

O 2 CELLOS-ima priča se i piše širom sveta. Izdali su već tri studijska albuma, a njihov uspeh kontinuirano raste. Iza sebe imaju mnogobrojne rasprodate koncerte, punili su najprestižnije svetske dvorane ( Madison Square Garden, Paris Olympia, Quenn’s Diamond Jubilee, Emmys u L.A. itd ), gostovali u najpopularnijim svetskim šou emisijama kao što su The Tonight Show with Jay Leno, The Ellen DeGeneres Show ( više puta ) te mnogim drugim.

Nastupali su sa mnogobrojnim svetskim muzičarima kao što su Red Hot Chili Peppers, Queen of The Stone Age, Andrea Bocelli i George Michael, a njihov talenat prepoznao je i slavni Elton John. “ Imali smo veliku podršku od Eltona koji je verovao u nas i on nam je zapravo pomogao u karijeri više nego iko ! Snjim smo bili na turneji dve godine, imali smo prilike otvarati njegove koncerte i svirati zajedno s njim u arenama širom sveta. To je jedno neprocenjivo iskustvo i tu smo zapravo ispekli zanat „ tvrde „ CELLOSi.

Koliko su cenjeni u svetu govori i činjenica da su u Japanu dobili i – svoj dan. Naime , tamo je 20.januar proglašen 2CELLOS DANOM, no to nije jedino priznanje koje su dobili. Bivši predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović ih je odlikovao Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za kulturu te im je odao priznanje za njihov lični doprinos kulturi i promociji Hrvatske u svetu. No, to je samo mali delić njihovih priznanja i nagrada.

 

 

 2 CELLOS stižu u Beograd!

2 CELLOS stižu u Beograd!

 

 

Koncert  2 CELLOS po uobičajenom repertoaru počinje izvedbama klasičnih kompozicija, a završava se dinamičnim izvođenjima rok hitova. Jedna od poslednjih njihovih reinterpretacija je i pesma „ Live and Let Die“ Paula McCartneya na kojoj im se pridružio poseban gost, slavni svetski pijanista Lang Lang. 

 

Pucanje struna pod strastvenim gudanjem fascinantna je koreografija Luke i Stjepana koja se ne propušta, zato osigurajte svoje ulaznice na vreme i dopustite da vas, kako oni kažu “zaraze zvukom violončela“.

„ Morate ih doći videti uživo, zaista je zadivljujuće! Dugo vremena nisam video ništa uzbudljivije od njihovog nastupa ! Sir Elton John

2 CELLOS 19.jun Sava Centar

Karte su od danas ( 1.aprila ) u prodaji na blagajni SC i Eventim prodajnim mestima. Cene karata su 1800, 2400, 3000 i 3600 dinara.

Uživajte !
www.youtube.com/watch?v=Mx0xCI1jaUM
www.youtube.com/watch?v=uT3SBzmDxGk
www.youtube.com/watch?v=6UMla4zYpoc
www.youtube.com/watch?v=gHbwAd5gkMM