Home

VESTI

Predstavljena knjiga “Hip-Hop: A Cultural Odyssey”

No Comments Knjiga

U utorak 15.02.2011. predstavljena knjiga "Hip-Hop: A Cultural Odyssey" Do sada je objavljeno već mnogo knjiga posvećenih istoriji hip-hopa, portretima pojedinih izvođača i njihovim biografijama, specifičnostima ovog žanra kao što su rap, karakterističan način plesa ili nova vrsta mode i životnog stila koji je donela "prva globalna kultura", odnosno hip-hop.

Međutim, novi naslov, knjiga Hip-Hop: A Cultural Odyssey ima pretenzije da "objasni sve" u vezi ovog kulturnog fenomena.

 

Urednik izdanja, Jordan Sommers, veruje da je ova knjiga uspela da ponudi "definitivan istorijski pogled koji nudi hroniku prelomnih događaja, legendarnih figura, razvoja muzike i jedne jedinstvene kulture – i, najvažnije – sve to iz perspektive ljudi koji su 'unutar' hip-hopa."

 

 

On je na lansiranju knjige u Grammy muzeju u Los Anđelesu, gde je u utorak priređena i specijalna izložba na kojoj su posetioci mogli da vide predmete kao što su rukom pisani tekstovi koje potpisuje Tupac, gramofoni koje je koristio Grandmaster Flash ili odeća koju su na bini nosili LL Cool J i Run DMC, rekao: "Niko ko je izvan ove kulture, ili neko ko je tek došao u ovu kulturu, nije učestvovao u pisanju ove knjige. Ona je napravljena u saradnji sa pionirima žanra, i sa novinarima-veteranima koji su od početka pokrivali događaje iz ove oblasti."

Hip hop a cultural odyssey

Kroz 420 stranica, stotine fotografija i desetine tekstova, knjiga vodi čitaoce na putovanje kroz istoriju hip-hopa, od samih početaka ove kulture u njujorškom Bronxu, preko njegovih brojnih metamorfoza, pa do pozicije jednog od najvažnijih kulturnih, muzičkih i finansijskih pokreta koju na globalnom nivou ima danas.

Ova knjiga, čiju je izdavač Aria Multimedia Entertainment, za sada može da se naruči samo preko sajta hiphopculturebook.com po prilično visokoj ceni od 299 američkih dolara…

 

 

 

 

 

Izvor:

mtv.rs