Home

VESTI

Marčelo – nova knjiga i spot

No Comments Knjiga

Marčelo – nova knjiga i spot

Na ovogodišnjem 54. Sajmu knjiga u Beogradu Marko Šelić Marčelo je predstavio svoju novu knjigu „O ljudima, psima i mišima“. Podeljena u šest tematskih celina knjiga predstavlja zbirku odabranih raznorodnih tekstova nastalih u prethodnih 7 godina i sadrži tekstove pesama sa dosadašnjih Marčelovih albuma, kao i kolumne, eseje i poneku kratku priču.

 

Od ponedeljka, 2. novembra u 20.00, MTV će premijerno emitovati novi spot sa aktuelnog albuma „Treća strana medalje“ (Multimedia) i to za pesmu „Krasnokalipsa“. Pesma je inače saradnja Marčela i sastava Kal, koja se u drugačijoj verziji nalazi i na njihovom poslednjem albumu „Radio Romanista“ (B92) .

Video je delo Pančevačkog kreativnog tima „15 minutes pictures” koga čine Nebojša Nenadić, Sonja Atanasijević i Marjan Vrhovac, koji su bili odgovorni i za prethodni Marčelov spot za pesmu „Ponos“. 

 

Marčelo – nova knjiga i spot

 

Video je sniman krajem septembra ove godine u pančevačkoj kafani „Ljubičevo“. U spotu Marčelo, Filter Crew i članovi grupe Kal imaju pune ruke posla pokušavajući da se izbore sa hordama zombija koji nagoveštavaju skori smak sveta. U svojim nastojanjima da ostanu živi u praktično izgubljenoj situaciji služe se omiljenim eskapističkim sredstvima ovdašnjih prostora. Kao specijalni gost u ulozi Zlatana Kurjaka, pojavljuje se i poznati beogradski voditelj i autor TV emisije „Fajront republika“ – Zoran Kesić.

Od predstojećih koncertnih aktivnosti, Marčelo & Filter Crew će, pojačani kruševačkim reperom Suidom, održati koncerte u Sarajevu i Mostaru, 30. i 31. oktobra.

 

 

 

 

Izvor:

B92.net kultura