Home

VESTI

Završen Summer3p festival 2009.

No Comments Izveštaji

Završen Summer3p festival 2009.

Ovogodišnji festival elektronske muzike Summer3p koji je održan u veoma prijatnom letnjem ambijentu Termalnog bazena i Muškog štranda kraj Palićkog jezera, završen je sinoć.

Program se odvijao na dva stagea: glavni muzički program koji počinje svakog dana u 23 h na Moon Stageu, koji se nalazi na samim termalnim bazenima, i prateći muzički program sa početkom u 17 h na Lago Lounge Stageu kraj Palićkog jezera.  

Spoj odlične elektronske muzike i noćnog kupanja festival Summer3p čini impresivnim letnjim provodom pod otvorenim nebom. 

 

Clubbing.rs team je bio na licu mesta i zabeležio atmosferu festivala. Veliki broj fotografija je i dalje u obradi, dok je jedan deo i postavljen. Uživajte i prenesite dalje info 🙂 Fotografije su postavljene u Galeriji slika.

 

Summer3p Festival

 

U okviru glavnog muzičkog programa prve večeri nastupio je Jody Wisternoff iz Velike Britanije. Ovaj DJ i producent iz Bristola počeo je sa radom krajem 80-ih, kada se kao 13-ogodišnjak našao u finalu takmičenja hip hop DJ-eva. Tokom 90-ih stiče veliko iskustvo radeći kao DJ po brojnim klubovima i producent pod imenom Sub Love. Sa DJ-em Nickom Warrenom iz Bristola osniva progressive house duo Way Out West. Spajajući dub zvuke sa klupskom muzikom, duo je ostvario vrhunac sredinom 90-ih, ostavivši nezaboravne hitove (The Gift, Ajare) i neizbrisiv trag u plesnoj muzici.

 

Druge večeri, u okviru glavnog muzičkog programa, na Moon Stageu nastupio je još jedan poznati britanski DJ i producent – Featurecast.  Zahvaljujući brzom tempu rada, od 2003. kada je počeo da se bavi muzikom koja koketira sa funkom i breakbeatom, Featurecast je postao miljenik publike i kritike prevashodno poznat po veštinama skrečovanja i inventivnom poigravanju zvukom. Nastupajući na festivalima (kanadski Shambahla  i Fusion festival u Berlinu) i izdajući veliki broj albuma (u 2008. 10-ak EP-jeva i singlova) stekao je podršku Radio One i DJ-eva poput Mr. Scruffa, Johna Stapletona i Gillesa Petersona, a njegova muzika korišćena je u brojnim filmovima i video igrama.

Trećeg dana festivala, na Moon Stageu nastupio je Robert Babicz, jedan od najpoznatijih producenata i DJ-eva iz Nemačke. Kao pionir minimalističkog zvuka, Robert Babicz se izdvaja stvaranjem prepoznatljivog, sopstvenog žanra u vodama elektronske muzike. Albumi Roberta Babicza izdanja su zvučnih izdavačkih kuća (Systematic, Kompakt/K2, Audiomatique, Out of Orbit, Punkt, Treibstoff i Mille Plateaux), a muzika koju stvara je često u isto vreme i plesna i easy listening.   

U okviru glavnog muzičkog programa nastupio su i Maxim Kuznyecov (Rusija), Miloš Pavlović, Chrono, Faktor X i mnogi drugi.

Uz muzički program, Summer3p ove godine je mesto okupljanja, saradnje i komunikacije posetilaca iz regiona i sveta, kroz niz interesantnih i angažovanih radionica, tribina, kampanja i sportskih turnira.

 

 

Summer3p festival

 

 

Tako su posetioci mogli da uzmu učešće u radionici za muzičku produkciju, novinarskoj, slikarskoj, plesnoj, kao i radionicama joge i rukotvorina. Glavni cilj ovog projekta je povezivanje mladih ljudi iz različitih kultura i međusobna kreativna razmena. Rezultati radionica biće prikazani poslednjeg dana festivala i povezani u zajedničku internet prezentaciju na kojoj će raditi sami polaznici i zainteresovani posetioci.

Iako atraktivna turistička destinacija, Palićko jezero sa okolinom, prevashodno je mesto očuvane prirode. Osim dobre muzike, zajedničkog druženja i stvaranja, cilj Summer3p festivala je i podizanje ekološke i društvene svesti mladih.  

Ovogodišnji Omladinski festival Summer3p održava se u znaku dve kampanje: Stop nasilju! i Čuvajmo prirodu!

Summer3p  je nastao 2003. godine i tradicionalno se održava u vreme Festivala evropskog filma Palić. Nakon izmena u organizaciji, od 2005. godine, bogat program elektronske muzike, kao i ostali sadržaji na festivalu (brojne radionice, tribine i izložbe), privlače blizu 10.000 posetilaca svake godine.
Među izvođačima koji su do sada nastupili na Summer3pu, više je poznatih svetskih DJ-eva, izdvajamo samo neke: Matt Cantor (Freestylers), Chris Carter, James Allardyce, SCSI-9, Aril Brikha i mnogi drugi.  
 

Organizatori festivala su udruženje AŠC i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice – FOKUS.  

Posetite našu zvaničnu internet prezentaciju – http://summer3p.subotica.com