Home

VESTI

Završen muzički festival Elevation 2012

No Comments Izveštaji

Završen muzički festival Elevation 2012U vojnoj bazi Dobroslavci, nadomak Sofije, proteklog vikenda završen je  Elevation 2012, najmlađi festival u jugoistočnoj Evropi, na kom je nastupilo više od 50 bendova, na tri stejdža.

   

Drugu godinu za redom muzička manifestacija u Bugarskoj nadmašila je očekivanja ljubitelja kvalitetnog provoda, dok je više od 20 000  posetilaca iz celog sveta uživalo u nastupima nekih od najpoznatijih imena svetske muzičke scene.
  

Prvi dan festivala bio je rezervisan za  svirke mladih neafirmisanih bendova i di-džejeva, dok su drugi dan obeležili nastupi austrijske di-džej zvezde Parov Stelar, elektro dvojca Groove Armada, koji su napravili odličnu atmosferu i odgovarajući uvod za dugoočekivani nastup Fatboy Slim-a. Legenda elektronskog beata DJ Fatboy Slim, dvosatnim setom, uz impresivne video efekte rasplesao je više od 10 000 posetilaca, koji su imali priliku da prvi put, u ovom delu Evrope uživaju u njegovom performansu.

 

 

 Završen muzički festival Elevation 2012

Sean Paul

 

 
Poslednje veče Elevation festivala obeležilo je gostovanje Sean Paul-a, najveće jamajčanske zvezde današnjice, koji je uz energične plesačice i odlične muzičare priredio pravi open air parti.  Usledio je nastup R’n’b i neosoul dive Erykah Badu, koja se bugarskim fanovima predstavila pesmama sa novog albuma.  Odlična zabava kulminirala je nastupom hip-hop veterana Cypress Hill, čime je završen ovogodišnji muzički festival Elevation 2012.

 

 

 Završen muzički festival Elevation 2012

Fatboy Slim

 

 

Festivalska zona nadomak Sofije, privukla je i veliki broj posetilaca iz Srbije, jer pored obećavajućeg lineup-a, i obezbeđenog prostora za kamp, privatni smeštaj je bio dostupan po vrlo niskim cenama. Predstavnici medija iz Srbije, gosti Elevation festivala, imali su poseban VIP tretman i priliku da dožive nesvakidašnje festivalsko iskustvo, iz posebnog Party autobusa u kom su uživali sva tri dana jedinstvenog festivala u Bugarskoj.