Home

VESTI

Zatvorena Beogradska nedelja dizajna 2013

No Comments Izveštaji

Zatvorena Beogradska nedelja dizajna 2013“Grand prix powered by Banca Intesa” osme Beogradske nedelje dizajna pripao je britanskom studiju Troika, odnosno njegovom predstavniku Sebastienu Noelu. Svečana dodela nagrada je upriličena u restoranu Dijagonala.

   

Nastup Sebastiena Noela na trodnevnoj edukativnoj BDW konferenciji, koja je ove godine pratila temu inovacije, ocenjen je kao najavangardniji među predavanjima preko trideset svetski poznatih zvezda iz oblasti marketinga, arhitekture, brendinga, dizajna, mode, novih medija, filma, preduzetništva i kulture.
  

Troika je studio sa sedištem u Londonu koji su osnovali Eva Rucki, Conny Freyer i Sebastien Noel. Poznati su po eksperimentalnom radu i projektima koji imaju interdisciplinarni pristup i kombinuju skulpturu, arhitekturu i savremene instalacije. Troika je izabrana da osmisli tri umetničke instalacije za britanki paviljon na Svetskom sajmu u Šangaju 2010. godine. Njihov rad istražuje ukrštanje racionalnog razmišljanja, posmatranja i promenljive prirode stvarnosti i ljudskog iskustva. Sebastien Noel je posetioce ovogodišnje konferenije proveo kroz jedinstveni pristup u radu studija i predstavio brojne radove.

 

 

 Zatvorena Beogradska nedelja dizajna 2013

Zatvorena Beogradska nedelja dizajna 2013

 

 

eogradska nedelje dizajna je ispunila sva obećanja. Inspirativan niz predavača je istovremeno pratio izvanredni osećaj gostoprimstva, izjavio je Noel.  

Poslednjeg dana BDW konferencije predstavili su se dizajner Fiata 500 L Virgilio Fernandez, čuveni francuski dizajner Christophe Pillet, norveški dizajner Torbjorn Anderssen, švajcarska zvezda u usponu Adrien Rovero, slovenački arhitektonski studio Dekleva Gregorič i četiri predstavnika profesionalnog kluba za vodeće evropske dizajn i komunikacijske studije i agencije, Evropski dizajn lideri. Predavanja članova ovog kluba o grafičkom dizajnu na BDW konferenciji bila su samo uvod u večernju senzaciju – svečanu dodelu Evropskih nagrada za dizajn (EDA) koja je upriličena u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Zahvaljujući naporima TOS-a i Beogradske nedelje dizajna, posetioci iz celog sveta su imali priliku da prvi put u Beogradu upoznaju najostvarenije evropske kreatore u polju dizajna i komunikacija u 2012. godini. Titula agencije godine je pripala nemačkom studiju Jager & Jager, dok je holandski studio Dumbar osvojio nagradu za najbolji identitet kampanje koju su radili za holandsku organizaciju koja pruža pomoć obolelima od Alchajmerove bolesti.