Home

VESTI

Vikend ispunjen rok vibracijama!

No Comments Izveštaji

Vikend ispunjen rok vibracijama!

“Dobro veče Beograde. Divan je osećaj biti po prvi put u Srbiji.“, tim rečima je lider sastava Echo & The Bunnymen, Ian McCulloch, pozdravio beogradsku publiku drugog dana Jelen Pivo Live 09 festivala.

 

U prepunoj sali Studentskog Kulturnog Centra, Echo & The Bunnymen proveo je obožavaoce kroz celokupnu karijeru. Kao i što su obećali priredili su nezaboravno koncertno iskustvo koje je uključivalo njihove najveće hitove baš kao što dolikuje proslavi 30 godina od osnivanja benda.

Publiku su prethodno zabavili Nežni Dalibor i Eva Braun, dok su za poslednje sate drugog dana festivala bili zaduženi The Rakes i Veliki Prezir. U svom debitantskom nastupu pred beogradskom publikom, vidno raspoloženi The Rakes su potvrdili epitet jednog od najzanimljivijih izvođača nove generacije britanske muzike.

Za kraj festivala sastav Veliki Prezir, pored publici već dobro poznatih hitova, predstavio je i pesme sa novog albuma koji će se u prodaji pojaviti do kraja godine. Za dobro raspoloženje u Maloj Sali pobrinuli su se domaći bendovi poput Slaptrap, Bo, Virvel, Autopark i Irfanmuertes. Veliku pažnju posetilaca festivala privukao je slovenački sastav Melodrom koji je ispunio Malu Salu do poslednjeg mesta.

 

 
Jedinstveni rok spektakl, muzički festival Jelen Pivo Live, i ove godine pratilo je 186 akreditovanih novinara, fotoreportera i TV ekipa, a privukao je i mnoge poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života. Ovogodišnji kandidati za MTV nagradu – Darkwood Dub, Dušan Kojić Koja, frontmen grupe Disciplina Kičme, Nebojša Antonijević, gitarista grupe Partibrejkersi, Antonela Riha, jedna od najuglednijih srpskih novinarki, Srđa Popović, maneken Lazar Sakan, kao i Sky Vikler sa suprugom samo su neki od poznatih ličnosti koje su uživale u dobroj gitarskoj svirci.

 

Ispunjenost prostora Studentskog Kulturnog Centra do poslednjeg mesta obeležilo je i prvi dan Jelen Pivo Live 09 festivala kada su se za fenomenalnu atmosferu pobrinuli sastavi poput: Kanda Kodža Nebojša, Žene Kese, Heavy Trash, The Fall, Obojeni program.

 

Članovi sastava Heavy Trash su posle svog nastupa, na galeriji SKC-a uživali u ostatku programa večeri, a bili su prijatno iznenađeni zvukom nove domaće rok scene koji su čuli tokom nastupa Trance Balkan Desorganisation, Nikad Dosta, Šinobusi, Popečitelji, Flip Out i Euforia u Maloj Sceni. Sastav The Fall, po završetku koncerta i odlaska u hotel, zahvalio publici i organizatorima na fantastičnom koncertu!

Utisci svih izvođača festivala su veoma pozitivni, pored dobre organizacije svi su istakli da im je bilo zadovoljstvo da nastupaju pred ovdašnjom publikom. 

 

Nastojeći da se kroz Jelen muzičke događaje pruže nezaboravna iskustva koja spajaju ljude, festival je u potpunosti orijentisan ka giratskoj muzici, što ga čini i jedinstvenim u našoj zemlji.

 

Gradeći tradiciju Jelen Pivo Live festivala kao jednog od najpoznatijih domaćih rok muzičkih događaja, organizacioni tim nastoji da iz godine u godinu domaćoj publici obezbedi interesantne domaće, regionalne i strane izvođače, kao i da dovode bendove koji nisu do sada nastupali u našoj zemlji. Veliki broj posetilaca dosadašnjih Jelen Pivo Live festivala najmerodavniji je dokaz da su uspešno ispunjene težnje da se obezbedi programski kompaktan festival koji već četri godine pruža nezaboravno rok koncertno iskustvo.

 

 

 

Fotografije:

Aleksandar Zec