Home

VESTI

MTV EUROPE MUSIC AWARDS 2009.

No Comments Izveštaji

MTV EUROPE MUSIC AWARDS 2009.Beyoncé je bila glavna pobednica večeri na dodeli MTV Europe Music Awards (EMA) 2009 u Berlinu. Svestrana pevačica, tekstopisac i producentkinja kući je odnela ukupno tri trofeja i to u kategorijama – Najbolji ženski izvođač(Best Female), Najbolja pesma (Best Song) i Najbolji videospot (Best Video) na dodeli EMA koja se održala u dvorani O2 World 5. novembra 2009. godine. Sponzori dodele MTV Europe Music Awards su Sony Ericsson, MTV Games / Harmonixov The Beatles™: Rock Band™ i Dell.

Eminem je osvojio nagradu u prestižnoj kategoriji Najbolji muški izvođač (Best Male), koja se dodeljuje u „čast i slavu“ savremenih evropskih muzičkih zvezda, dok je Jay-Z trijumfovao u kategoriji Najbolji urbani izvođač (Best Urban). U2 su zaslužno odneli nagradu u kategoriji Najbolji izvođač uživo (Best Live Act) i tako osvojili već treću nagradu EMA od 1994. godine, kada se održala prva dodela MTV Europe Music Awards.

Fotografije by Getty Images su pristigle i na našu adresu, pa Vas pozivamo da prošetate crvenim tepihom & "feel the feeling" 🙂 Uživajte u vašim idolima! 🙂

 

MTV EUROPE MUSIC AWARDS 2009.

Kreativna i energična Lady Gaga nagrađena je u kategoriji Najbolji novi izvođač (Best New Act), a Green Day su svoje suparnike porazili u kategoriji Najbolji rock izvođač (Best Rock). Nagrada Najbolja grupa (Best Group) otišla je u ruke nemačkih rokera Tokio Hotel, koji su na noge podigli 9.000 ljudi svojim fantastičnim hitom The World Behind My Wall, koji je kulminirao eksplozivnim pirotehničkim elementima i vatrom na njihovim instrumentima. Placebo su pokupili nagradu u kategoriji Najbolji alternativni izvođač (Best Alternative), dok je turski bend maNga odneo krunu za Najbolji evropski izvođač (Best European Act). Nagradu za Best World Stage Performance osvojili su Linkin Park, a Pixie Lott je proglašena prvom u kategoriji MTV Push Artist – obe kategorije su po prvi put dodate ovogodišnjim nagradama EMA, kako bi se nagradili izvođači koje je MTV podržavao na globalnom nivou putem svojih muzičkih franšiza.

Dodela EMA 2009 održana je u Berlinu kako bi se obeležila dvadeseta godišnjica pada Berlinskog zida, a na dodeli su uživo nastupili Beyoncé, Jay-Z, Green Day, Leona Lewis, Tokio Hotel, Foo Fighters, Shakira i U2. Sve to je emitovano u više od 500 miliona domaćinstava širom sveta.

Za uzbudljiv početak dodele svojim nastupom pobrinula se grupa Green Day, posle čega je usledio nastup Katy Perry, koja je ponudila satirične obrade pesama onih koji su se takmičili za nagradu za Najbolju pesmu, a među njima se pobrinula i za Beyoncéin mega hit Halo i pesmu grupe Kings of Leon Use Somebody.

Živahna voditeljka Katy Perry u dodelu je unela svoju karakterističnu energiju i provokativni humor, pojavivši se u blještavom nizu kostima i imidža inspirisanih burleskom i izgledom Lize MInnelli u Oskarom ovenačnom filmu Cabaret, koji je omogućio uvid u dekadenti Berlin iz 1930-ih godina. Fantastična voditeljka ispunila je svoju ulogu posebnom očarljivošću i elegancijom, bilo da je imala moderni polucilindar pokriven hiljadama kristala ili se odmarala na džinovskoj čaši za koktel ili lebdela visoko iznad publike na sjajnoj ljuljašci u obliku polumeseca.

Rock ikone U2 oduševili su Berlin zadivljujućim nastupom na dodeli održanoj pored gradske istorijske Bradenburške kapije, koja predstavlja simbol mira i pomirenja za ljude širom sveta i istovremeno mesto na kome je održana prva dodela MTV Europe Music Awards. Ispred 10.000 muzičkih obožavalaca, muzičke legende izvele su kratki set sačinjen od nekih njihovih najomiljenijih pesama, uključujući moćnu interpretaciju pesme Sunday, Bloody Sunday, kao i poletnu mešavinu pesama Magnificent i One – nezaboravnu himnu inspirisanu padom Berlinskog zida 1989. godine.

U mnoge istaknute trenutke večeri spada i upečatljiv seksi nastup Leone Lewis sa pesmom Happy, žestoka verzija pesme Sweet Dreams koju je izvela Beyoncé, kao i visokooktanska rock mešavina pesama Wheels i All My Life koju su izveli Foo Fighters.  Kolumbijska sirena Shakira izvođenjem pesme Did It Again podigla je temperaturu zajedno sa plesačima obučenim samo u oskudne peškire.

Gostujući prezenteri na dodeli EMA bili su glumac, muzičar i međunarodno poznata ličnost David The Hoff Hasselhoff, hip-hop zvezda Lil’ Kim, svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Vladimir Kličko, glumac Jesse Metcalfe, pop/rock fenomen Jonas Brothers,  Backstreet Boys, Juliette Lewis, Jean Reno, Miranda Cosgrove, Asia Argento, Bar Refaeli, Brody Jenner, David Guetta i Batista.  Soul pevačica Joss Stone vodila je digitalnu emisiju 2009 EMA: Red Carpet Show dok je Pete Wentz iz benda Fall Out Boy vodio digitalnu emisiju 2009 EMA: All Access.  Gosti na dodeli bili su glumac iz filma Prokletnici (Inglorious Basterds) Daniel Brühl, supermodel Franziska Knuppe, nemačka fudbalska legenda Lothar Matthäus, David Guetta, Pixie Lott, Tara Reid i Daniel Merriweather.                                                             

 

Pobednici dodele MTV Europe Music Awards 2009. su:

Najbolji muški izvođač:                                
Eminem

Najbolji ženski izvođač:                              
Beyoncé

Najbolji urbani izvođač:                                
Jay-Z

Najbolja grupa:                                          
Tokio Hotel

Najbolji video:                                         
Beyoncé – Single Ladies (Put a Ring on It)

Najbolja pesma:                                     
Beyoncé – Halo

Najbolji rock izvođač:                             
Green Day

Najbolji novi izvođač:                                     
Lady Gaga

Najbolji izvođač uživo:                                
U2

Najbolji alternativni izvođač:                    
Placebo

MTV Push Artist:                                      
Pixie Lott

Best World Stage Performance:          
Linkin Park

Najbolji evropski izvođač:                        
maNga

Dodela MTV Europe Music Awards jedan je od najprestižnijih muzičkih događaja uživo. Dodela je emitovana u 532 miliona MTV domaćinstava širom sveta. U 2008. godini dodela EMA zabeležila je više od 4 miliona jedinstvenih posetilaca na internetskoj stranici http://www.mtvema.com i više od 100 miliona glasova na internetu.