Home

VESTI

Mariza oduševila nastupom u Sava Centru

No Comments Izveštaji

Mariza oduševila nastupom u Sava Centru

Popularna portugalska fado pevačica Mariza peti put je oduševila beogradsku publiku u "Sava centru" u okviru "Gitar art festivala". Mnogobrojni fanovi velikim ovacijama pozdravili su fado divu, koja je svoj sinoćni nastup počela pesmom "Loucura".

Dobro veče Beograde. Veoma sam srećna što vas vidim u ovolikom broju.

 

Dobrodošli u moju tavernu – rekla je pevačica i počela da ređa pesme poput "Desalma", "Barco Negro", "Primavera", "Cavaleiro Monge".

 

Diva iz Lisabona, koja je omiljena među beogradskom publikom, čiji je koncert i ovaj put bio odmah rasprodat, nastupila je sa novim koncertnim programom i novim albumom „Fado tradicional“.

 

 

GAF 2011: Mariza
GAF 2011: Mariza

 
 
Neobična scenografija odisala je autentičnim duhom portugalskih taverni u kojima se izvodi tradicionalni fado. Šest stolova sa svećama, a za njima dragi ljudi i prijatelji pevačice.
 
Prema njenim rečima, za novi album je vezuju posebne emocije i vraćaju joj se uspomene na vreme kada je odrastala u lisabonskom delu grada Murarija, koji je veoma tradicionalnog izgleda. Njeni roditelji su tamo iznajmljivali jednu tavernu gde je ona već sa pet godina pevala i svuda oko nje je bio fado.

 

GAF    2011
Mariza – GAF 2011

 

 

Upravo ovu atmosferu beogradska publika je imala priliku da sinoć oseti i da u potpunosti uživa. Mariza je još jedanput priredila jedinstvenu i veselu atmosferu svim ljubiteljima fada.