Home

VESTI

Izveštaj sa GAF-a: Paco de Lucia

No Comments Izveštaji

Izveštaj sa GAF-a: Paco de Lucia Španski gitarski virtuoz održao je fantastičan koncert u okviru Guitar art festivala.

Nastup je počeo uz nenajavljenu flamenko predgrupu, koja je plesom i solidnom svirkom zagrejala prepunu salu Centra "Sava". Ipak, njihova muzika kod mnogih nije prekrila činjenicu da je koncert kasnio punih 45 minuta, ali svako negodovanje nestalo je kada je Pako de Lusija (62) izašao na scenu.

Po sopstvenom priznanju, majstor ne ume da čita note, ne voli da se definiše kao žanrovski muzičar, ali ni ne spava kada je na turneji. Pošto se nakon dve i po godine nalazi na samom početku novog obilaska sveta, dobili smo najbolje i najsvežije od Paka. 

 
Clubbing muzički magazin je prisustvovao koncertu Paco De Lucia. Fotografije i Video su postavljeni i iščekuju vas!

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=gxaWByi5g0Y|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Izveštaj sa GAF-a: Paco de Lucia

 

 

Dva sata je prepun Centar "Sava" bio u potpunom transu, nošen Pakovim sitnim notama pod palmama i pratnjom strastvenog benda u kom se našao i izvanredan flamenko plesač. Aplauzi koji su nakon svake numere ulivali dodatni žar španskom maestru bili su od one vrste pri kojoj se ne štede dlanovi.

Jedina zamerka celom koncertu je ponašanje publike, kojoj u sećanju nije ostalo ni vaspitanje, ni prošlogodišnji slogan Guitar art festivala – "Respect". Zvonili su telefoni na sve strane, vodili se dugi i glasni razgovori, dobacivalo se, a oni koji su platili karte "uživali" su u neplaniranom društvu svih onih koji su ušli na kvarno, i sedeli na stepeništu tako da je prolaz bio nemoguć.

De Lusija je kod nas došao da bi podelio deo duše, i uprkos onima koji su sa njim podelili najnovije melodije mobilnih telefona, većina je ipak prevladala i opravdala dobar glas koji bije beogradsku publiku. A ovakav koncert ništa ne može da zaseni.

 

 

 

 

 

 

Izveštaj:
Mondo