Home

VESTI

Izveštaj: Lollobrigida & Petrol

No Comments Izveštaji

Izveštaj: Lollobrigida & Petrol

Najšljokičastiji hrvatski electro bubblegum trash VIS Lollobrigida i beogradska indie atrakcija Petrol, nastupili su zajedno na velikom beogradskom koncertu sinoć, 18. decembra, u Domu omladine Beograda.

 
Ovo je prvi veliki beogradski koncert benda Lollobrigida koji su ovogodišnji dobitnici MTV nagrade za najbolji regionalni bend.
 
Lollobrigida je bend koji je prvobitno nastao kao duet, a čiji je duhovni vođa i kreativni motor hrvatska medijska zvezda Ida Prester. Ida Prester je voditeljka na Hrvatskoj nacionalnoj televiziji HRT,  gde je uspešno vodila emisiju Briljanteen i jednu poznatu muzičku emisiju, oprobala se i kao voditelj hrvatskog izbora za pesmu Evrovizije (DORA 2009), a zbog činjenice da je "bez dlake na jeziku“ Ida je bila finalista emisije Piramida u Hrvatskoj. Ona je pametna, sexy, pronicljiva, lucidna, zabavna, kreativna…

 

Clubbing.rs magazin je prisustvovao koncertu i zabeležio Vam zaista savršene trenutke. Hint: Ida je skočila u publiku :)))) Fotografije Vas čekaju u Galeriji slika. Enjoy 🙂

 

 

Izveštaj: Lollobrigida & Petrol

 

 

Legenda kaže da je Ida u leto 2005. godine zakoračila na muzičku scenu hrvatske debi albumom Cartoon Explosion sa koga su se izdvojili hitovi Party i Bubblegum Boy. Tri godine kasnije, posle dosta personalnih promena Lollobrigida girls više ne nastupaju kao karaoke atrakcija uz sexy matricu. Uz "manekenke koje pevaju" na bini su i novi članovi Lolla kolektiva Shinec (gitarist Pipsa), Kleemar, David (Sphericube) i Jernej (Psycho-Path). U ovoj postavi 2008. godine Lollobrigida objavljuju drugi studijski album Lollobrigida Inc. koji se opisuje kao veseo, erotičan, sexualan, povremeno provokativan, ali bezrezervno optimističan, lepršav i plesni materijal.

Cela bivša Jugoslavija pleše uz Lollobrigide. Rasprodati koncerti širom regiona, nastupi na Sziget i Exit festivalima, nastup na "Green Festu" zajedno sa bendom Kaiser Chiefs, popunjeni klubovi i plesni podijumi od ovog benda učinili su muzičke zvezde.  

 

Izveštaj: Lollobrigida & Petrol

 
Petrol je trio iz Beograda nastao u proleće 2003. godine. Prvu postavu činili su Milan Bukejlović Buki, Ilija Duni i Ana Janković, a probe su na početku održavane u Ilijinom stanu. Nedugo nakon toga u bend dolaze Vladimir Lenhart (bas) i Dragana Živkovic (klavijature). Bend postaje koncertno aktivniji tako da je usledio niz nastupa: sa Obojenim Programom, grupom Disciplin A Kitschme, dva puta na festivalu Exit, zatim na Art&Music festivalu 2006.godine u Puli.  
 
Posle nekoliko promena, bend se konačno u jesen 2006. ustaljuje kao trio koji čine: Ilija – glas i gitara, Buki – bubnjevi i Ana – analogni sintisajzer i električne orgulje. Od tada grupa nastupa često po Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, a jedno od posebnih i najzanimljivijih iskustava bio im je nastup za štićenike Specijalne bolnice u Centralnom zatvoru prošlog leta. Takode, Petrol nastupio i na Supernatural festivalu, kao i u okviru Exitove kampanje za izlazak na izbore Nema zezanja.   
 
Petrol je u sopstvenoj produkciji 2004. godine objavio istoimeni EP sa pet pesama, a u februaru prošle godine sa tri numere učestvuju na kompilaciji Zdravo, zdravo, zdravo (Kultur Akt). Singl Sve jedno je, koji najavljuje debi album, proveo je nekoliko nedelja u vrhu domaćih top lista.  

Debi album Nezgodno vreme opasni dani, koji predstavlja ultimativni spoj plesnih ritmova i psihodeličnog roka, u prodaji je od oktobra prošle godine u izdanju Odličnog Hrčka i producentske kuće Digimedija. Album je snimljen je u periodu od jula 2007. do marta 2008. godine u zagrebackom studiju Kramasonik i sadrži 10 pesama. Snimatelj i producent albuma je Hrvoje Nikšic.  
 
www.myspace.com/petrolpetrol

 

 

{xtypo_rounded1}Clubbing.rs magazin je prisustvovao koncertu i zabeležio Vam zaista savršene trenutke. Hint: Ida je skočila u publiku :)))) Fotografije Vas čekaju u Galeriji slika. Enjoy :){/xtypo_rounded1}