Home

VESTI

Izveštaj: Kultur Shock, Klub Gun

No Comments Izveštaji

Kultur Shock, Gun Club nedelja 03. april

U okviru evropske promotivne turneje, balkanska atrakcija sa prebivalištem u SAD, bend Kultur Shock, nastupila je u Gun Clubu u nedelju 03. aprila.

Balkan-punk bend Kultur Shock, pod rukovodstvom Đina Jevđevića, nekadašnjeg frontmena grupe "Đino Banana", objavio je 01. marta novi studijski album "Ministry of Kultur", prvi nakon albuma „Integration“ iz 2009. godine.

 

Đino, kao autor svih tekstova, ostao je veran originalnom zvuku benda, koji već više od deset godina održava kombinaciju balkanskih etno motiva i tvrdog punk zvuka. Uz desetak autorskih tekstova, novi album (tradicionalno), donosi i obradu jedne bosanske sevdalinke, „Mujo kuje“.

 

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs je uživao u onom koncertu. Kolega Dejan Deky Janošević se bukvalno borio sa fanovima iz prvog reda i napravio nam odlične fotografije. Očekuju Vas u Galeriji slika . Uživajte!{/xtypo_rounded1}

 

Sa svakim novim albumom, Kultur Shock je dobijao neke nove elemente u svom zvuku, od gipsya, preko metala, sevdaha i world musica, tako da je danas vrlo teško opisati precizno žanr kojem pripada. Kako god ih (uzaludno) svrstavali,  Kultur Shock su u svakom slučaju jedinstvena muzička i scenska pojava s fenomenalnim koncertima.

Grupa Kultur Shock nastaje u Seattleu 1996. godine pod vođstvom nekadašnje sarajevske zvezde Srđana Đina Jevđevića (Gino Banana). Band je u početku nastupao kao electro-folk multietnički kvartet, izvodeći tradicionalne pesme svojih zemalja u akustičnoj varijanti.

Uskoro Jevđević dodaje zvukove punk-rocka, začinjenog balkanskom tradicijom. Uz pomoć Krista Novoselića (Nirvana) i Jella Biafre (Dead Kennedys), potpisuju izdavački ugovor s Kool Arrow Records, izdavačkom kućom Billy Goulda, basiste Faith No More, za koju izdaju tri albuma. 

 

 

 Kultur Shock

Kultur Shock

 

Krug fanova im se iz godine u godinu povećava, dobili su podršku i od svetski priznatih bandova, poput već spomenutih System Of Down, a jedno vreme su bili na zajedničkoj turneji sa Gogol Bordello.

 

Do danas su održali preko 600 koncerata po celom svetu.

I na novom albumu „Ministry Of Kultur“, bend je nastavio dugogodišnju saradnju sa legendarnim producentom Jackom Endinom, koji u svojoj biografiji ima i produkcije albuma velikana kao što su Nirvana i Soundgarden. Na novom albumu su još više naglašeni čvrsti heavy uticaji i gitariski rifovi u stilu Black Sabbatha.

Karte u pretprodaji mozete kupiti u kafe Šikarici (Skadarska 22) po ceni od 1000 dinara. Vrata Gun Cluba se otvaraju u 22h.