Home

VESTI

Izveštaj: DJ Lilonee u klubu KGB kuća

No Comments Izveštaji

Izveštaj: DJ Lilonee u klubu KGB kuća U subotu 17. marta u novo otvorenom klubu KGB kuća (Kapetan Mišina 37) kao gost druge epizode  serijala  Stereo Grammar nastupila je Petra Lisicar poznatija kao DJ Lilonee iz Zagreba, koja se smatra za jednu od evropskih, ženskih techno zvezda koja brzo napreduje kako na planu produkcije tako i u samom DJ-ingu.

Pored techno zvezde  kao podrška nastupile su i domaće spretne ruke Beogradske scene Predrag Janus, Lea Dobričić, Vid Marjanović  dok su se za warm up pobrinuli dr.ADJI i Randy Mihajlović.

{xtypo_rounded1}Ekipa muzičkog magazina Clubbing.rs je prisustvovala eventu, i odlično se provela.

Posetite našu galeriju fotografija i pogledajte kako je bilo na Stereo Grammar 2 . epizodi , takođe možete videti kako je bilo i nedelju dana pre, na otvaranju ovog odličnog serijala žurki u klubu KGB kuća.{/xtypo_rounded1}

 

Poreklom iz žarišta svetske tehno scene, dolazi Petra Lisicar, većini poznata kao DJ Lilonee, jedna od najsvežijih i najposvećenijih evropskih pojava na underground techno sceni.

Odrastajući u Zagrebu, u Hrvatskoj, već sa 14 godina počela je da ide na događaje elektronske muzike.

Velike legende poput Dave Clarke, Dj Rush, Umek, Jeff Mills i Terry Francis su samo neki od njenih najranijih uzora koji su doveli do njene današnje angažovanosti u globalnoj tehno zajednici.

 

 

 Stereo Grammar vol.2, Vid Marjanović, Lea Dobričić & Lilonee

Stereo Grammar vol.2, Vid Marjanović, Lea Dobričić & Lilonee

 

 

Godine 2006. upoznala je Romana Zawodn-ja, americkog techno DJ-a i producenta sa kojim je napravila tim i formirala jednu od najrespektabilnijih i najpoznatijih digitalnih tehno label-a.

Nakon odlaska u Sjedinjene Americke Države 2007. na godinu dana da vidi svet i iskusi scenu u većem obimu, vratila se u Hrvatsku inspirisana i kompletno posvećena vođenju Reldz-a proizvodeći i nastupajući njenim jedinstvenim stilom Jacking techna!

Kao ko-osnivač i label šef Reldz Records-a, ostavila je svoj znak u veoma konkurentnom svetu EDM-a.

Sa entuzijazmom za tehno muzikom i njenim varijantrama, Lionee je stalno radila u studiju.

Uz premijere koje su izlazile na sledećim markma: Reldz, Connected, Stars Traxx, Techment, Prozak, Mad Hatter, TAR i TMMR, Lilonee-n prepoznatljiv zvuk je dobio veliku podršku industrijske elite.

 

 Stereo Grammar vol.2, Predrag Janus & Vid Marjanović

Stereo Grammar vol.2, Predrag Janus & Vid Marjanović

 

 

Pored mnogih producenata jakog zvuka koji se ne mogu razlikovati, Lilonee ima svoj sopstveni zvuk: oštar, podižuci, futuristički tehno usmeren za pun klub.

U poslednje dve godine svojom gracioznošću je preplavila palube mnogih klubova i žurki širom Evrope.

Puštala je rame uz rame sa Wehbb-om i Cari Lekebusch-om na dva različita događaja i održala svoj sjajni, razvaljujući pod bez oklevanja i uz potpunu kontrolu.

Zato nije ni čudo što se smatra za jednu od evropskih, ženskih tehno zvezda koja najbrže napreduje.

Nesumnjivo predstoje velike stvari za ovog velikog DJ-a i producenta.