Home

VESTI

Izveštaj: Dan Elektronike, Ljubljana

No Comments Izveštaji

Izveštaj: Dan Elektronike, Ljubljana Prošle subote 8. maja, Ljubljana je po četvrti put bila domaćin "Dana Elektronike", renomiranog eventa u organizaciji Futuristing Musica.

Ovo je događaj koji se organizuje za Umekov rođendan, a prati posljednje muzičke novitete, pa su ovaj put organizatori priredili spektakl na kojem su svirali elektronski muzičari orkestralnih muzičkih smerova.

Na glavnom podijumu menjali su se popularni DJ gosti, Sebastien Leger, švedski techno majstor Christian Smith. Njegov poseban poklon te noći bio je remix Umekovog klasika "Lanicor", a set koji je odvrteo nešto je savim posebno.

 

Fotografije sa ovog eventa možete ekskluzivno pogledati u našoj Galeriji slika copliments by Futuristing Music.

 

Tradicionalno Dan Elektronike je završen nastupom domaćina Umeka. On je kao poslednju pesmu izveo svoje viđenje, obradu Vivaldievog mjuzikla 4 godišnja doba. Pesma je rezultat saradnje simfonijskog orkestra Slovenskog nacionalnog radija i Televizije. Da li ovaj rođendan i saradnja nagoveštavaju novosti na slovenačkoj muyičkoj sceni?

 

 
Umek
Umek
 
 

Sigurno je da će Televizija uskoro prikazivati isečke ovog događaja, a saradnja sa simfonijskim orkestrom dala je svoj doprinos Danu Elektronike i pomogla ovom muyičkom pravcu da bude bliži i pristupačniji javnosti.