Home

VESTI

Izveštaj: “Body & Soul Special”, Steve Rachmad

No Comments Izveštaji

Body & Soul Special / Steve Rachmad

Svetski poznati producent Steve Rachmad iz Holandije nas je posetio u Beogradu, tačnije u klubu Energija.

 

U zemlji vetrenjača i lala mnogi ga smatraju za oca Detroit techna, a kroz niz godina stekao je veliku reputaciju na elektronskoj sceni zahvaljujući svom deep i groovy stilu koji se bazira na melodičnom funk i soul zvuku. Njegovi DJ setovi u kojima uživa publika širom sveta, slično kao i produkcija odišu impresivnim stringovima, melodijama, te toplinom funka i soula.

Kao vrhunac njegove karijere spominje se razdoblje od 1996. pa sve do danas. Ipak, manje je poznato da je Steve u muzičkim vodama već punih 25 godina, a DJ karijeru započinje sa nepunih 16 godina u jednom amsterdamskom klubu.

 

Clubbing.rs crew je posetio event i zabeležio… well you can see what 🙂 fotografije čekaju Vas, a šta vi čekate?!

 

Body & Soul Special / Steve Rachmad

 

Za izdavačke kuće poput Music Man, Cocoon, Tresor, Sino i M-Plant uradio je veliki broj izdanja koji se smatraju vanvremenskim klasicima techno muzike, a na listi remiksa nalaze se imena njegovih kolega kao što su Derrick May, Armand van Helden, Chris Liebing, Heiko Laux, Basement Jaxx, Armin Van Buuren, The Advent, M.A.N.D.Y. vs Booka Shade, James Ruskin i brojni drugi. Osim pod vlastitim imenom, njegovi radovi mogu se naći i pod brojnim pseudonimima: Sterac, Sterac Electronics, Ignacio, Parallel 9, Tons of Tones, Scorp, Black Scorpion, Dreg itd.

 

Veliku pažnju ovom velikanu iz Holandije privukli su novi zvukovi koji su dolazili većinom iz Detroita i Chicaga i to od strane Mr. Fingersa i Derrick Maya. Može se reći da u Darricku vidi neku vrstu uzora pa mu samim time i karijera i stil produciranja kreću u drugom smeru, te sarađuje s Darrickom Mayom, ali i Darrenom Emersonom. Godine produciranja označila su brojna, uspešna izdanja i to za lebele “100% Pure”, “Underwater”, “Fragile”, “M-Plant”, “Tresor”… Među njegovim najcenjenijim izdanjima svakako se nalazi i album “Secret Life Of Machines” iz 1996. godine kojeg izdaje pod pseudonimom Sterac.

 
Steve je trenutno vlasnik dva labela – “Scorp” i electro label “Sterac Electronics”. Nedavno je izdao i ploču za Saved Records, label od Nica Fanciullia, house DJ-a i rezidenta kluba Spacea na Ibizi, i Andya Chatterleya. Upravo je ovo izdanje dokaz da ne postoji više granica između techna i housea.

 

Zasigurno se radi o umetniku koji teško da više i može izbrojati svoja izdanja, a što je najbitnije ona se pre svega odlikuju kvalitetom nego kvantitetom.

 

 

Body & Soul Special

Subota, 12.12.2009 @ Klub Energija

Steve Rachmad/Netherlands [Truesoul, Delsin, Music Man]Marko Milosavljević [Traffica, Recon Light]