Home

VESTI

Izveštaj: Bekstvo u prirodu 3.0, Kamenički Vis

No Comments Izveštaji

Izveštaj: Bekstvo u prirodu 3.0, Kamenički VisTreća jednodnevna, muiltimedijalna manifestacija "BEKSTVO U PRIRODU" okupila je preko 6000 zaljubljenika dobre muzike, prirode, kulture i ekologije.

Na Kameničkom visu, nadomak Niša, mnogobrojni posetioci iz Niša, okoline ali i gosti iz južne Srbije, Beograda i Novog sada, zabavljali su se uz 14 sati muzičkog programa i uključili se u mnogobrojne prateće, sportske, ekološke, IT, ART aktivnosti. 

 

Ideja organizatora, "Niš – grad elektronike" predstavila je svoje mlade programere i njihovu prvu srpsku Xbox igru T.E.C. 3001, ZOX Universe igricu za PC, Teslinu virtuelnu laboratoriju katedre za računarstvo i informatiku Elektronskog fakulteta kao i  mlade dizajnere koji su pravili umetničko drvo od reciklažnih materijala.

 

 

 Bekstvo u prirodu 3.0

Bekstvo u prirodu 3.0

 

 

Uz sportske vratolomije Chandoo skejt tima, muzički performans "Dance for life" ekipe, NVO fudbalicu i mnogobrojne nagradne igre, zabavljali su se mladi, na visokoj temperaturi, već od 16h.

Uz dramenbejs popodne preko večernjeg programa, ljudi koji su dolazili u sve većem broju, đuskali su uz DJ-eve iz .B.A.U.K.A (Shajni D, H!, Kalson, CTRL, Grooyah, LMV) goste iz Srbije ( Rahmani, Lale – Happy people, MKDSL)  Hrvatske ( Filip Motovunski) kao i legendu elektronske scene iz Londona, Edija Ričardsa.

 

 

 Bekstvo u prirodu 3.0

Bekstvo u prirodu 3.0

Tokom dana u saradnji sa organizacijom Pro Eko, podeljene su vredne nagrade najvećim sakupljačima elektronskog otpada, a sami organizatori iz .B.A.U.K.-a sve su nagradili osveženjem na samoj manifestaciji.

 

Tokom većeg dela večeri, u saradnji sa generalnim pokroviteljem Apatinskom pivarom, organizovana je ekološka akcija za sve koji su na samoj manifestaciji sakupljali plastične čaše.

 

 

 Bekstvo u prirodu 3.0

Bekstvo u prirodu 3.0

Na samom kraju manifestacije negde oko 6 ujutro, DJ Lale je sa organizatorima, pozvao sve posetioce da zajedno pokažu svoju društvenu odgovornost i ekološku svest i ostanu da zajedno počiste đubre. U jednoiposatnoj akciji čišćenja Kameničkog visa, oko 30-ak ljudi, članovi .B.A.U.K.-a, preostali posetioci kao i volonteri eko- organizacija iz Niša, pokupili su 8 kubika reciklažnog materijala, plastičnih čaša i limenki, koje idu direktno u reciklažu.

I ove godine, BEKSTVO U PRIRODU, sa svojim ekološkim i art programima, akcijom čišćenja i promocijom ekoloških programa priključilo se akciji “Očistimo Srbiju” i ovogodišnjem projektu eko nvo organizacija “Očistimo Niš”.  

 

 

 Bekstvo u prirodu 3.0

Bekstvo u prirodu 3.0

Uz veliki napredak u organizaciji pre svega prevoza, parkiranja i bezbednosti na samoj manifestaciji ali i zaokruženosti muzičkog i pratećeg programa i noviteta u samoj ponudi  organizacija je pokazala kako ništa nije bauk! Iako je zvaničnih organizatora .B.A.U.K.A bilo samo devetoro na samoj manifestaciji bilo je preko 150 učesnika.

Saradnja javnog i civilnog sektora kao i društveno odgovornih kompanija, .B.A.U.K.-a ( Baze alternativne umetnosti i kulture) kao glavnog organizatora, Opštine Pantelej iz Niša, i Apatinske pivare, u saradnji sa Gradom Nišem, TON-om i drugim partnerima, iz godine u godinu pokazuje se kao najbolji model i primer dobre prakse za organizaciju velikih manifestacija ali i podizanje svesti o važnim pitanjima.

Organizacija .B.A.U.K. se zahvaljuje svim partnerima, saradnicima i pojedincima koji su svojim doprinosom učinili da ova manifestacija i ove godine ima svoju težinu i značaj i posebno medijskim pokroviteljima i njihovoj izuzetnoj podršci.

  

{xtypo_rounded1}Pogledajte kompletnu galeriju fotografija sa žurke "BEKSTVO U PRIRODU 3.0" koju Vam prikazujemo u našog Galeriji slika .

Uživajte!{/xtypo_rounded1}