Home

VESTI

Izveštaj: “40. rođendan Studija B”, DOB

No Comments Izveštaji

Studio B – 40. godina simbol BeogradaČuvena gradska radio, a kasnije i televizijska stanica, Studio B ove godine je proslavila 40. godina postojanja.

 

Ono što čini istoriju ove kuće sastavni je i neodvojiv deo istorije prvenstveno Beograda, a onda i Srbije kao i nekadašnje federalne države. Za ovaj prvi nezavisni, u smislu vaninstitucionalni/državni, mediji u jednom trenutku znala je čitava Jugoslavija pa su se tokom sedamdesetih i u drugim republikama SFRJ pojavile radio stanice srodnih afiniteta.

 

Fotografije sa velikog koncerta priređenog u tu čast, možete videti u Galeriji slika.

 

Studio B je takođe poslužio kao „model“ mlađim buntovnim gradskim stanicama poput B92, Radio Index…

 

Studio B je ime koje sve ove godine podrazumeva progresivnost, alternativan i avangardni pristup kako izboru muzike, novinarstvu, kulturi, umetnosti tako i načinu prenosa i saopštavanja informacija. Savremenom, dinamičnom, spontanom komunikacijom Studio B se i danas obraća publici koja razume, prihvata ali i čini da svoje okruženje promeni i unapredi.

 
 
Disciplina Kičme
Disciplina Kičme

 

Kompletna muzička slika Radija Studio B ostala je prepoznatljiva, dosledna sebi i gradu kom pripada. Činjenica da je kroz muzičku ponudu Studija B prošao krem (ex) jugoslovenskog kao i sadašnjeg srpskog.

 

Muzička redakcija je i danas aktivan učesnik u okupljanju ili bolje reći u formiranju prepoznatljivog rok zvuka gradskih sredina. Legendarno radijsko ime i višedecenijski muzički urednik Studija B Slobodan Konjović ne odustaje od namere da muzici, bendovima i izdanjima (stranim ili domaćim) obezbedi medijski prostor i doprinese njihovoj afirmaciji na talasima Studija B ukoliko se prepozna ili oseti potencijal koji zadovoljava muzičku koncepciju ove kuće. Ona je više stvar osećaja koje su prepoznavale generacije stasale u ovoj redakciji ali i u kompletnom Studiju B.

Centralna proslava 40. rodjendana RTV Studio B desila se u sali Amerikana Doma omladine 01. aprila od 21h.