Home

VESTI

Gocoo bubnjari održali besplatan koncert u Beogradu

No Comments Izveštaji

Gocoo bubnjari održali besplatan koncert u BeograduKombinujući različite muzičke uticaje, od klasične japanske taiko tradicije, do moderne rok i tehno muzike, japanski Gocoo bubnjari poveli su publiku u Beogradu na jedinstveno muzičko putovanje.

   

Pod pokroviteljstvom kompanije Japan Tobacco International i Ambasade Japana u Srbiji, grupa Gocoo održala je besplatni koncert u Velikoj dvorani Doma sindikata, pred više od 1.700 ljudi.
  

Energični muzičari iz Tokija, koji sviraju na 40 taiko bubnjeva, predstavili su „u srcu“ Beograda tradiciju Dalekog istoka i dinamiku modernog zapada. Publika se uverila zašto muzički kritičari zvuk grupe Gocoo opisuju magičnim. Japanski bubnjari bili su savršeno sinhronizovani, svirali su brzo i precizno, igrali i uzvikivali tradicionalne pokliče na sav glas, deleći sa publikom energiju koja ostavlja bez daha.

 

Opisujući muziku koju izvodi Gocoo, Kaoly Asano, predvodnica gupe, istakla je da bend želi da  ispriča priču publici, pokrene je i da time izazove snažna osećanja.

„Kroz našu muziku želimo da probudimo drevne običaje i tradiciju i da to pronađemo zajedno sa publikom. Ritam, ples, pokret – to je suština muzike i zato je naš zvuk, kako ga mnogi opisuju, ekstatičan. Ono što želimo da stvorimo je muzika koja povezuje sve nas“. – poručila je Kaoly Asano.

Zvuk koji stvara grupa Gocoo toliko je jedinstven da mu ni kreatori Matriksa nisu odoleli, pa su odlučili da njihovu muziku koriste u filmu.  Gde god nastupaju, koncerti grupe Gocoo uvek su puni, a oni svojim nastupima pokazuju zašto je to tako.

 

 

 Gocoo bubnjari održali besplatan koncert u Beogradu

Gocoo bubnjari održali besplatan koncert u Beogradu

 

 

„Gocoo su dan pre koncerta u Beogradu nastupili i u Senti, gde se nalazi naša fabrika. U oba grada karte su planule, što govori koliko Japan znači Srbiji i koliko je jako i blisko prijateljstvo japanskog i srpskog naroda. Kompanija Japan Tobacco International će nastaviti da, zajedno sa Ambasadom Japana u Srbiji, predstavlja publici u Srbiji istaknute japanske umetnike i doprinosi unapređenju prijateljstva i saradnje dve zemlje.“ – poručio je Goran Pekez, direktor korporativnih poslova i komunikacija u kompaniji JTI.

U cilju promocije japanske kulture u našoj zemlji, Ambasada Japana i Japan Tobacco International godinama uspešno sarađuju i zajedno podržavaju brojne kulturne manifestacije u Srbiji. Zahvaljujući ovoj saradnji, publici u Beogradu i Senti predstavljeni su japanski umetnici – grupa “Variki”, gitarista Kazuhito Jamašita, čelista Mineo Hajaši, dirigent Tošio Janagisava, kao i mnogi drugi.