Home

VESTI

Goblini pokazali zašto Pank i dalje živi

No Comments Izveštaji

Goblini pokazali zašto Pank i dalje živi U punu baštu KST-a smo stigli malo pre ponoći. Svirka je već počela. Na bini su "Čikine Bombone" prašili svoj psychobilly rock. Nikada ranije nisam tako nešto slušao uživo i iskreno, oduševljen sam.

Da nema tog kontrabasa, koji je karakterističan u tom pravcu, mislim da sve to ne bi tako zvučalo. "Vampirella", još dve pesme i "Bombone" su u stupile binu bendu iz Novog Sada.

 

Tetrapank se popeo na binu prepun pozitivne energije. Uvek sam voleo pank kulturu NS-a (Atheist Rap, Zbogom Brus Li, Boye, Obojeni Program, Ritam Nereda…). Posle prve pesme skapiraš koliko se momci dobro razumeju tokom svirke i koliko njihov nastup ima energije. Kreativno, duhovito i snažno.

 

 

 Goblini, KST

Goblini, KST

 

"Argument kalibra 45", "Ona je ta", "Čovek bez ukusa, mirisa i boje", "Rupe", naravno "Lepa profina kći"… Publika je ipak bila pomalo statična, što su Tetrapankeri iskoristili pitaju ljude: "Čuvate energiju za Gobline, a?" Pa, su usledile prozivke na račun zakona o zabrani prodaje alkohola posle 22h. "Mi smo u Novom Sadu to rešili, a vi kako hoćete…".

Došlo je vreme da se Goblini popnu na binu i da pokažu šta je značilo biti panker 90-tih u Srbiji. Otvorili su svirku pesmom "U magnovenju". Odlepili smo. Kolektivno ludilo. Osmesi na licima. Šutke. Polivanje pivom. Starija i mlađa ekipa, svi kao jedan.

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs je prisustvovao na ovom odličnom koncertu. Ovde možete videti kako je bilo i šta ste popustili.

Fotografije vas čekaju u Galeriji slika!{/xtypo_rounded1}

Usledile su: "Trag", "Daleki Put", Anja, volim te", "Sedam", "Dan Posle", "Daleki Put", "Ona", "ElEsDi se vraća kući", "Sam-Phone-Glas", "Bolje soko u ruci nego guska u krevetu", "On je ona je", "Ne trebam nikome", "Luna", "Privatni rat", "Cipjonka", "Petra", "Punk's not dead", "Za Lorenu", "Ima nas", "Ne trebam nikome"… Neverovatna energija. Savršena interakcija s publikom. Par brushaltera na binu. Golub uzima i "oblači jedan" i kreću da praše "Bolje soko u ruci…".

U jednom trenutku, nakon skoro sat vremena svirke rekao je: "Ljudi, nismo još ni pola odsvirali.". Pucanje žice na bas gitari. Plastična flaša koja pogađa basistu, koji onda preti publici da će naći onoga ko je to uradio, ali svirka se nastavlja.

I odjednom obrada "Tamare", Borisa Novkovića. Tome se baš nisam nadao. Jbt, to je i nastalo tu, u bašti KST-a, 95-te. Uspomene. Slobo vrati se bar ponovo bude dobrog rokenrola… 🙂

 

 

 Goblini, KST

Goblini, KST

 

Goblini su tri puta izlazili na bis. Više nisu znali šta da sviraju. Na kraju su ponovo odsvirali neke pesme. "Anja", "Ima nas"… Svirku su završili novom pesmom, koja je izašla pre, od prilike, mesec dana, "U odbrani zla".

Slušao sam ih skoro na Beer festu. Tamo su bili odlični, ali bašta KST-a je ipak malo intimniji prostor, pa je samim tim i probranija publika. Starija ekipa koja ih prati od početaka i mlađa koja tek sad otkriva magiju njihovih tekstova i muzike. Iskreno, ovim mlađim ljudima i zavidim i ne, jer ipak si neke pesme trebao doživeti u vreme kada su nastale. One nose taj posebni pečat 90-ih, priče iz svakodnevnice, smisao borbe protiv tiranije za neko bolje sutra, koje nažalost nije došlo ni posle 5-og oktobra…

Živeli…

 

 

 

Izveštaj:

Bane Dobeš / Clubbing.rs

 

Fotografije:

Bane Dobeš / Clubbing.rs