Home

VESTI

Elton John nastupio u Areni

No Comments Izveštaji

Elton John nastupio u AreniBritanska pop super-zvezda Elton John nastupio je posle 26 godina po drugi put u Beogradu, a brojnoj publici u "Areni" predstavio se setom pesama dugim 140 minuta.

Elton Džon, koji je jedna od najvećih zvezda u istoriji pop muzike, nastupio je pred oko 9.000 ljudi željan da odsvira "koncert za pamćenje" u gradu u kojem je – kako je sam više puta u Areni istakao – nastupio pre više od 20 godina. Svirajući (crni) klavir, na koji se u finišu koncerta i popeo, 63-godišnji Džon ređao je bez pauze pesmu za pesmom više od dva sata, pre no što ga je publika dozvala na bis ovacijama. 

 

Džon i njegov prateći bend prekaljenih veterana svirali su rokerski čvrsto i to naročito kompozicije iz najuspešnije "glem" faze karijere slavnog muzičara, često se prepuštajući improvizacijama. Publika je uglavnom bila tiha – osim u pauzama između pesama, kada je uredno tapšala – sve do izvođenja velikog hita "Rocket Man" oko polovine koncerta.
Živopisno odeveni bend prekaljenih muzičara čine trojica Amerikanaca (klavijaturista je iz Atlante, perkusionista iz Ohaja, basista iz Detroita), gitarista iz Škotske i Najdžel Olson, bubnjar originalnog "Elton John Banda" iz 1969.
 
 
Elton John nastupio u Areni
 Elton John nastupio u Areni
 

Koncert je počeo oko 21.15h numerama "Love Lies Bleeding","Saturday Night's Alright For Fighting", a nastavio se klasicima sa albuma "Madman Across the Water".

Jedan od vrhunaca koncerta bila je desetominutna verzija pesme "Rocket Man" sa fantastičnim klavirskim solom i psihodelično-euforičnim klimaksom koji su pratili i "svemirski" video efekti. Publika je ovacijama pozdravila i izvođenje "Don't Let The Sun Go Down On Me".

Poslednji deo koncerta publika je dočekala na nogama, skandirajući i plešući uz furiozni rok set koji su činili "Sad Songs", "Benny and the Jets", "I'm still Standing", "Bitch is Back" i "Crocodile Rock" čime je završen zvanični deo.

Na repertoaru su takođe bili standardi "Goodbye Yellow Brick Road", "I Guess That's Why They Call It The Blues", "Sacrifice", "Sorry Seems To Be The Hardest Word", "Candle In The Wind"…

Muzički i kraljevski vitez za bis je odabrao "Circle of Life" iz filma "Lion King", kao i svevremeni klasik "Your Song" iz 1970. godine. Odlazeći sa bine Eltom Džon je rekao da se proveo fantastično, blagoslovio je publiku i poželeo reprezentaciji Srbije uspeh na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

 

 

 
 
Izvor:
B92 Kultura