Home

VESTI

E-Tvrđava festival izveštaj

No Comments Izveštaji

E-Tvrđava festival izveštaj

U Nišu je od 03. do 06. septembra 2009. godine, održan E-tvrdjava festival u Rovovima niške tvrđave.

 

Tokom 4 dana trajanja festivala, posetioci su mogli da uživaju u dnevnom i noćnom programu, i to u popodnevnim terminima su se održavale razne radionice, dizajnerska radionica, Joomla! radionica, plesna radionica, muzička producentska radionica, CELTX radionica filmske predprodukcije, radionica kratkog filma, slikarska radionica Marije Aleksandrović, izrada E-Nakita.

 

Svakog dana festivala se u periodu od 20-22h održavao FreeNetWorld film festival gde su se prikazivale projekcije kratkometražnog filma i pristigli su radovi iz 30-ak zemalja. Dok su se od 23h održavale žurke, pod nazivom Ladies party, Blogg party, Mozilla party & Facebook party.

 

Naš kolega Aleksandar Dejanović poznatiji kao Adda je bio jedan od ljudi zaslužnih za ovogodišnju organizaciju E-Tvrđava festivala i pripremio nam je vrhunske fotografije i video zapise . Uživajte u clubbingu 🙂

 

Muzička producentska radionica

 

Prvog dana festivala se desila Ladies party na kojoj su muziku pustale Ivee, Maja Uzelac, Dark Angel & Sylvie,dok je za VJ-ing bila zaduzena VJ Tashana, i prosetale nas kroz razne podpravce elektro muzike, počevši od house-a, tech-house-a, progressive-a, techna i hard techna. Publika je naravno sve vreme uživala u muzici i djuskala do samog kraja žurke.

 

Narednog dana je trebao da se održi Blogg party na kome su trebali da nastupe DJ Selle, Milos Ivanjac, Pedja, Vukadin, Calligari, MKDSL, Aleksandar Milic, i DJ A.M, medjutim ta žurka je otkazana usled dana žalosti.

 

U subotu 5. septembra sa početkom u 00h krenula je Mozilla party nastupom Dimiz-a i Ogee Gee Cash-a [Balkan Conection], koji su kroz svoj Live set prezentovali njihovu prdukciju. Nakon njih nastupili su DJ-evi Tehnokratie [Transserbia] DJ Sun, DJ Konstantin & DJ SF, koji su publiku oduševili svojim trenace setovima.

 

Za VJ-ing su bili zaduzeni VJ Dusan Kaličanin i VJ Aga!

 

Poslednjg dana festivala odrzao se Facebook party, na kome su pored DJ-eva, nastupili i hip-hop grupe i izvodjači, Juice, Max, Bvana iz Lagune, Marconiero i mnogi drugi, dok su od DJ-eva radili DJ Kasnokost, Ukor, Hristian Stojanovski, Milenko & Alexandar Miloshevich. Sve u svemu provod je bio odličan. Fotke i klipove možete videti na galeriji. Vidimo se i sledeće godine na E-Tvrdjavi.

 

 

 

Više informacija:

www.e-tvrdjava.com