Home

VESTI

Divljan napravio žurku za Beograđan(k)e

No Comments Izveštaji

Divljan napravio žurku za Beograđan(k)eVlada Divljan i Nevladina organizacija rasplesali su publiku u punom Domu sindikata na svom drugom osmomartovskom koncertu, koji su pretvorili u žurku i podsećanje na zlatno doba novog talasa, ocenjuju mediji.

Dnevnik Blic pod naslovom "Žurka kod Divljana" ocenjuje da je od nekoliko osmomartovskih koncerata u Beogradu u ponedeljak uveče "najveselije bilo je u Domu sindikata".

"Iako je dvorana predviđena za sedenje, to nije smetalo veseloj publici da zaigra na svima omiljenu pesmu 'Retko te viđam sa devojkama'. Sala se pretvorila u pravi plesni podijum dok su parovi đuskali uz hitove 'Plastika', 'Radostan dan', 'Pomoć pomoć', 'Odnesi me'…", izveštava Blic.

 

Situacija oko albuma se dosta preokrenula i zapravo nema mnogo specijalnih razloga da čovek izbacuje album pošto u fizičkom obliku gotovo da i ne postoji. CD-ovi se više i ne prodaju. Možda je album malo prevaziđena forma? Vredi malo razmisliti", priznaje Divljan.

 

Poslednji Divljanov album bile su hvaljene "Sve laži sveta" (2000), a potom je došao elektro eksperiment "Die Tonzentrale" (2003). Divljan kaže da od tada nije sedeo skrštenih ruku, ali da mu dosta vremena uzme rad na muzici za brojne filmove, a dodatan problem do završetka "Esperanto" projekta je njegov boravak u Beču, daleko od Nevladine organizacije u Beogradu.

 

 

Divljan napravio žurku za Beograđan(k)e
Divljan napravio žurku za Beograđan(k)e

List Danas kaže da su "samo su ocvali majstori šlagera svojevremeno držali tradicionalne osmomartovske koncerte u Domu sindikata, (a) već sam izbor ovog mesta za koncert govori o ironijskom otklonu prema pomenutom prazniku, ali sa samo Divljanu svojstvenom dozom nostalgije i patine".

"Potpuri pesama koji obeležava jednu drugu tradiciju – trideset godina Novog talasa, a među njima i neizbežna „Retko te viđam sa devojkama“ podigao je publiku na noge. I po toj publici razlikuje se ovaj koncert Divljan od svih drugih. Ona nije samo ženska, sredovečna, kako to na osmomartovskim koncertima obično biva, parovi u njoj ne libe se da plešu i da se ljube, ali i da zdušno zajednički skaču na brže ritmove…publika Vlade Divljana i Nevladine organizacije, muška, kao i ženska, odavno je emancipovana", smatra Danas.

Novosti izveštavaju da su bivši frontmen Idola i njegova Nevladina organizacija "priredili Beograđanima dvočasovnu nezaboravnu, a na repertoaru su se našli najveći hitovi iz vremena novog talasa".

Politika kaže da je Divljan vodio koncert u laganom tempu kombinujući repertoar sa duhovitim obraćanjima. "Tako je pozvao publiku da ustane i zaigra, ukazao da 'iza svake uspešne žene stoji posrnuli muškarac' i skrenuo pažnju da su osmomartovski koncerit NVO postali tradicija jer je 'ovo drugi put za redom'".

"Vlada Divljan je sa svojom Nevladinom organizacijom priredio Beograđankama i njihovim pratiocima još jedno osmomartovsko druženje, godinu dana posle svirke u Domu omladine. Bogata ponuda koncerata nije uticala na popunjenost Doma sindikata – velika sala je bila skoro krcata, a sam odabir prostora uslovio je da publika, što se godišta tiče, bude šarenija nego u stojećem Domu omladine", kaže www.nadlanu.com.

Portal ističe da je posle skoro tri sata, kraj simbolično usledio uz pesmu koju je svojevremeno Divljan snimio sa Giletom iz Orgazma – Spavajmo, sanjajmo.

"Majstori su još jednom opravdali sjajnu reputaciju – ipak, ostaje utisak da je nastup u Domu sindikata samo jedan zanimljiv eksperiment i da plivaju kao ribe u malo drugačijem ambijentu, pa i sa malo drugačijom publikom kojoj nije problem da cele večeri bude na nogama", piše NaDlanu.

 

 

 

 

 

Organizacija:

Long Play