Home

VESTI

Bili smo na Dave Clarke @ Kolos

No Comments Izveštaji

Dave Clarke at Brod Kolos / 09.05.

Dok flertujue sa mainstreamom i undergoundom, baron techno muzike, DJ Dave Clark, naoruzan zadivljujucom tehnikom, jakim gruvom i melodijama, ponosno nosi titulu najboljeg svetskog virtouza za gramofonima. Mracan i energican.

 

Njegovo izvanredno umece mixovanja, savrsena fuzija techna, electra, ghetto-teka i hip-hopa, su upravo ono sto ga cine brojem jedan. Vec dvadeset godina unazad!

 

“Zombie Nation”, nemacki techno i electro projekat iza kojeg se krije produkcijski mastermind, DJ John Starlight, na put uspeha krenuo je sa albumom “Leichenschmaus” koji je izdat za prestizan muzicki label Dj Hella, “International DeeJay Gigolo Records”.

 

Za razliku od vecine Dj-eva, ZN na stageu koristi mnogo muzickog hardwera, njegov glavni instrument je Akai MPC 4000 muzicki sekvencer koji koristi u kombinaciji sa mixetom i efektorima.

 

Kolege su se potrudile i sigle da dokumentuju i ovaj evet. Slike su postavljene u našoj Galeriji .

 

 

DaveClark [at] Brod Kolos / 09.05.

 

Ovaj lucidni Nemac, DJ John Starlight, napravio je pravi bum na svetskoj elektronskoj muzickoj sceni neprikosnovenim klupskim hitom, „Kernkraft 400“, koji je u svom stilu intrigantno opisao kao „cudoviste“,

 

 "I created a Monster, it developed a life of it's own."