Home

VESTI

Kosheen: Vratićemo se u Srbiju!

No Comments Intervjui

Kosheen: Vratićemo se u Srbiju!Neposredno pre spektakularnog koncerta grupe Kosheen na banjalučkoj tvrđavi Kastel, gde su nastupili u okviru revijalnog programa ovogodišnjeg Demofesta, kolege sa MTS Mondo portala su razgovarali sa pevačicom Sian Evans o aktuelnim muzičkim trendovima, najlepšim i najsmešnijim trenucima njene karijere, ali i o prilično neobičnoj rajder listi benda…

"U svakom gradu u kome nastupamo najčešće ostanemo samo jedan dan, pa tako većina onoga što vidimo svodi se na prizore viđene kroz prozor automobila. Ipak, najvažnija je veza koju ostvarimo sa publikom i veoma smo srećni što imamo tako sjajnu publiku i odličnu energiju tokom nastupa", uz osmeh priča Sian (35).

Ova pevačica izuzetnog glasa kaže da se Kosheen od drugih bendova razlikuje po tome što je osvojio svet "na prvu loptu".

"Imali smo sreću jer smo skoro odmah u početku imali svetski hit, pa smo preskočili onaj deo kada bend godinama svira pre nego postane poznat. Čak i onda kada smo na nastupima svirali tuđe pesme, nije nam išlo najbolje jer sam ja redovno zaboravljala tekstove tih pesama pa smo umeli da se izblamiramo! Mogla bih čitavu knjigu da napišem o tome", kaže Sian o počecima Kosheena.

 

Nektar Demo Fest

 

Kao jedan od najboljih koncerata u karijeri, ističe nastup na EXIT-u pre nekoliko godina.

"Ostali smo, blago rečeno, iznenađeni kada smo nastupili na EXIT-u pred 50 hiljada ljudi, jer nismo verovali da svi do jednog znaju naše pesme, tada nismo bili toliko poznati. To je bio veoma poseban trenutak za nas. Sigurno ćemo ponovo nastupati u Srbiji. Evo, moj sin se upravo vratio sa EXIT-a!".

Pevačicin sin ima 17 godina, i takođe se bavi muzikom.

"Pre par godina bilo je jako teško uskladiti karijeru i majčinstvo, nisam baš uspevala da stignem na svaki roditeljski sastanak, i sigurno sam propustila neke stvari u njegovom odrastanju. Vreme se ne može vratiti, ali ispao je dobar! I on se bavi muzikom i jedva čeka da krene na sopstvene turneje. Veoma sam ponosna na njega, otac mu je muzički producent, a i muzikalnost je karakteristika moje porodice. Oduvek smo se izražavali muzikom, nekako nam je to bio najlakši način. Muzika je i meni najbolji način izražavanja."

Poznato je da su, pre dolaska u Banjaluku, tražili da im se, između ostalog, obezbedi supa od volovskog repa i šampanjac "Vev kliko ponsarden".

"Čudno je to, gde god dođemo, dočeka nas posebna selekcija sireva, koju uopšte ne tražimo… U početku smo tražili mnogo alkohola, ali kada svirate dan za danom, ne možete da pijani ili mamurni podnesete taj tempo, ili da budete roditelj, ili normalna osoba! Ipak, meni je još uvek dozvoljena flaša šampanjca… To je neki moj ritual, kad nešto dobro uradim, otvorim šampanjac i onda je priča zaokružena. A inače, potičem iz radničke porodice i moja omiljena vrsta uopšte nije skupa", ističe Sian.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=02exfOzdQOI|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 

O saradnji sa sugrađanima Massive Attack, Portishead ili Tricky-em, "zlatnom trip hop trojkom" iz Bristola, Sian kaže da se poznaju, da se povremeno druže i napiju zajedno, ali da poslovna saradnja ne postoji, jer nema potrebe za njom.

Na pitanje šta je najčudnije ili najsmešnije što im se desilo na nastupu, odgovara:

"Za sve blamove i najluđe stvari koje možete da zamislite zadužen je, i uglavnom kriv, naš bubnjar Mič Glover. Trajalo bi satima da vam prepričavam, ali, i nama ostalima umeju da se dese prilično smešne i čudne stvari…"

O Suzan Bojl, škotskoj pevačkoj atrakciji koja je protresla svet, Sian ima dobro mišljenje:

"Mislim da je pošteno što je došla do finala, jer sjajno peva. Veoma mi je drago što su ljudi videli dalje od estetike, površne lepote i činjenice da ona nije muzički obrazovana i da su tako dobro prihvatili nju kao pevačicu".

Na komentar jednog od članova grupe da se Suzan verovatno već nalazi na rehabilitaciji, Sian kroz smeh dodaje:

"Ponekad pomislim da nam je psihijatrijska klinika u opisu posla. Često se pitam hoće li mene neko uskoro nazvati i reći – ti si sledeća", našalila se.

 

 

 

 

 

Izvor:

MTS Mondo